u slast!

Isprobajte recept - Preliveni fileti soma

Fileti ribe
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
13.02.2014.
u 21:00

Dosadilo vam je pripremanje na isti način? Isprobajte ovo

Sastojci:

800 g fileta soma, 3 žumanjka, 4 dl vrhnja (biljnog), 5 listova medvjeđeg luka, prstohvat češnjaka u prahu, 1 limun, mješavina začina,

Za pohanje:

4 jaja, 200 g brašna, ulje

Način pripreme:

1. Filete soma uviti u čistu kuhinjsku krpu i tako ocijediti od viška tekućine. Zatim ih poprskati sokom od limuna i natrljati začinima po ukusu.

2. Potom ih uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i peći u vrućem ulju s obje strane dok ne porumene.

3. Posebno umutiti vrhnje, žumanjke, sitno sjeckani medvjeđi luk, češnjak u prahu i začine po ukusu.

4. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati pohane filete ribe tako da se na krajevima preklapaju. Zaliti ih pripremljenom smjesom i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.

>>Nikad niste probali krokete od soma? Nemojte propustiti ovu priliku

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije