Sastojci:
800 g fileta soma, 3 žumanjka, 4 dl vrhnja (biljnog), 5 listova medvjeđeg luka, prstohvat češnjaka u prahu, 1 limun, mješavina začina,
Za pohanje:
4 jaja, 200 g brašna, ulje
Način pripreme:
1. Filete soma uviti u čistu kuhinjsku krpu i tako ocijediti od viška tekućine. Zatim ih poprskati sokom od limuna i natrljati začinima po ukusu.
2. Potom ih uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i peći u vrućem ulju s obje strane dok ne porumene.
3. Posebno umutiti vrhnje, žumanjke, sitno sjeckani medvjeđi luk, češnjak u prahu i začine po ukusu.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati pohane filete ribe tako da se na krajevima preklapaju. Zaliti ih pripremljenom smjesom i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.
>>Nikad niste probali krokete od soma? Nemojte propustiti ovu priliku