u slast!

Iz posne kuharice - Evo recepta kako napraviti tulumbe

Tulumbe
Foto: Screenshot
03.03.2017.
u 14:43

Tulumbe je jednostavno pripremiti, a zasladit će sve članove vaše obitelji

Sastojci za tijesto:

0,5 l vode

15 g šećera

1 vanilin šećer

50 dag oštrog brašna

5 jaja

1 l ulja za prženje

Priprema tijesta

Vodu prokuhamo te dodamo  ulje, šećer, vanilin šećer i brašno. Sve miješamo pjenjačom i kuhamo lagano kao palentu. Smjesu ohladimo i dodamo jaja. promiješamo, tako da dobijemo glatko tijesto. Gotove, stavljamo u kalup za tulumbe i pržimo u zagrijanom ulju, da dobiju zlatnu boju. Pečene, vadimo u hladan sirup, a iz sirupa, u drugi lim za pečenje, pažljivo posloživši. Ohlađene serviramo na tanjur i poslužimo. 

>>Iz posne kuharice: recept za juhu od kupusa

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar FrancJunior
FrancJunior
21:18 03.03.2017.

Kakav je ovo "recept"?? U kakav sirup staviti to peceno tijesto?

Avatar narozi
narozi
22:12 03.03.2017.

A di naci kalup u americi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije