odlično izgleda!

Izgubila je 26 kilograma u manje u godinu dana: 'Uspjela sam uz dva jednostavna trika'

Facebook/Lori Reemer Jerisha
21.10.2024.
u 10:30

Iako je sretna zbog fizičkih promjena, najviše cijeni zdravstvene prednosti

Koncert Taylor Swift prošlog ljeta bio je ključan trenutak za Lori Jerishu. Ova 47-godišnja majka dvoje djece, prisjeća se svog iskustva u Chicagu kada je shvatila da joj treba pauza samo da bi stigla od parkirališta do stadiona i popela se uz stepenice. Stalno je morala tražiti svoju kćer da je pričeka, piše New York Post

Godine sjedilačkog načina života i loših prehrambenih navika dovele su do nakupljanja kilograma, pa je do 2023. Jerisha težila 95 kilograma. "Shvatila sam da moram potpuno promijeniti način života", izjavila je za TODAY.com. Pored osjećaja fizičkih ograničenja i nezadovoljstva vlastitim izgledom, Jerisha se borila s visokim kolesterolom i krvnim tlakom. Njena težina prouzročila je i refluks kiseline te apneju u snu, što je zahtijevalo korištenje CPAP aparata.

VEZANI ČLANCI: 

Ranije je Jerisha bila aktivna, posebno na početku svoje medicinske karijere, no prije 12 godina prešla je na posao od kuće. To ju je dodatno udaljilo od tjelesne aktivnosti. Iako nikad nije voljela vježbanje, Jerisha je odlučila poduzeti nešto. "Uvijek sam voljela hodanje, ali nikada nisam odvojila vrijeme za sebe da to prakticiram", objasnila je.

Odlazak djece na fakultet pružio joj je priliku da se posveti sebi. Konačni poticaj došao je kada joj je suprug Tony rekao da hodanje neće pomoći pri mršavljenju. Njezin odgovor bio je: "Gledaj me." U manje od godinu dana izgubila je 26 kilograma.

Foto: Facebook/Lori Reemer Jerisha

Počela je sa šetnjama po susjedstvu, a sada prelazi do 5 kilometara, dva do šest puta tjedno. S popisom omiljene glazbe i samo jednom slušalicom kako bi bila svjesna okoline, Jerisha je nastavila ustrajno raditi na svom cilju. Njezin suprug, koji je isprva sumnjao, pridružio joj se na šetnjama i izgubio 11 kilograma.

Zdravstvene koristi šetnje znanstveno su dokazane: poboljšava probavu, smanjuje rizik od srčanih bolesti, snižava krvni tlak i jača srce. Nedavna istraživanja pokazuju da hodanje može produžiti životni vijek i smanjiti troškove zdravstvene skrbi.

VEZANI ČLANCI: 

Uz vježbanje, Jerisha je promijenila prehranu koristeći aplikaciju za brojanje kalorija, kako bi pratila unos hrane. Također je smanjila mliječne proizvode i večere vani, umjesto toga fokusirajući se na domaća, povrćem bogata jela. Njezin novi način života donio je izvrsne rezultate. "Sada mogu kupovati odjeću koja mi odgovara, više ne moram birati u velikim veličinama i odlazim u trgovine s kćeri", kaže Jerisha.

Iako je sretna zbog fizičkih promjena, najviše cijeni zdravstvene prednosti: "Imam više energije, mogu se penjati uz stepenice bez problema, a nošenje košara za rublje više nije teško." Kolesterol i krvni tlak su joj se smanjili, a prestala je koristiti lijekove za refluks kiseline. Njezin sljedeći cilj jest prestati koristiti CPAP aparat. Ali, ima i još jedan cilj – istrčati dva kilometara, nešto što nikada nije uspjela čak ni kao dijete. "To me motivira", naglasila je. "Gledam što sam postigla i radujem se onome što ću postići sutra."

GALERIJA: Smršavite u samo tjedan dana uz ovih 8 savjeta poznate nutricionistice

1/9

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije