Mnogi stručnjaci savjetuju da se ujutro obilno jede, kako bismo imali dovoljno snage za sve dnevne obaveze. Međutim, nova studija pokazala je da o prehrani i količini hrane morate voditi računa od prvog obroka u danu. I žene i muškarci koji pojedu količinski maleni doručak, neće to kasnije kompenzirati većim obrocima, a rezultat je kalorijski manji unos tijekom dana, piše Daily Mail.
Ispitanici su u istraživanju jeli različit doručak, od oko 700 kalorija, umanjen za 20 posto, te doručak od 350 kalorija. Dokazano je da ljudi koji su jeli količinski mali doručak kasnije u danu se nisu prejedali već su unosili istu količinu hrane - svaki dan. A unos kalorija pritom je neprimjetno smanjen za 270.
Znanstvenici smatraju da se radi o sitnim promjenama koje su toliko male da nas neće učiniti više gladnima, pa se bez osjećaja gladi i dalje držimo navika i jednostavno jedemo naše uobičajene količine kasnije tijekom dana.
Dakle, ne morate se u svakom obroku prejesti do kraja da ne možete disati, jer upravo tih nekoliko zadnjih zalogaja radi razliku između ljudi koji uspješno održavaju težinu i onih koji s njom imaju problema.