informirajte se

Jednostavan trik zbog kojeg se manje jede (i zdravije)

Reportaza iz World class centra u Hypo centru. World Class centri u Hrvatskoj svojim clanovima omogucuju pristup teretani, aerobik dvorani, prostoriji za dvoranski biciklizam te prostorijama za relaks
Davor Puklavec/PIXSELL
25.04.2013.
u 10:45

Pribilježite si na komad papira koliko morate vježbati da sagorite određeni broj kalorija...

Jeste li svjesni da pojedini obrok zahtijeva određenu kalorijsku potrošnju u obliku tjelesne aktivnosti kako se višak energije ne bi nataložio kao masno tkivo? Ili ipak ne?

E pa, znanstvenici tvrde da je to ključna stvar pri jelu ili kad u restoranu naručujemo hranu. Ako znamo koliko će nam vježbanja biti potrebno da sagorimo tanjur tjestenine ili mlince i pečenje, u pravilu ćemo odabirati manje kalorična jela, piše Daily Mail.

U istraživanju u kojem je sudjelovalo 300 ispitanika, onima kojima su bile ponuđene samo nutricionističke informacije o jelu nisu se uspijevali odlučiti za zdraviji obrok, te je njihov kalorijski unos bio sličan onima koji nisu uopće bili informirani. Ispitanici kojima su na jelovniku bile navedene informacije o vježbanju, naručivali su 15 posto manje kalorija u odnosu na jelovnike iako su svi jelovnici nudili istu hranu i piće.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije