Bez mlijeka, naravno

Jeste li već isprobali najpopularniji doručak na društvenim mrežama - pizza pahuljice?

Valentina Mussi
21.05.2020.
u 07:00

Pizza žitarice posljednji su trend u kategoriji hrane na internetu, a treba vam samo tri sastojka.

Prvo su se pojavile mini palačinke koje su ljudi jeli kao pahuljice za doručak, s mlijekom. Nakon toga stigla je verzija s keksićima, krafnama, a sada je vrijeme za slanu verziju - pizza pahuljice! Gastro influencerica Valentina Mussi, koja stoji iza raznih recepata za pjenasta pića na temu 'Dalgona' kave, sada je ponovno odlučila iznenaditi svoje pratitelje na Instagramu - njih 302 000.

Pogledajte video:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🍕Mini Pizza Cereal🥣⁣ ⁣ 👉🏼If it’s tiny and served in a bowl, it’s a cereal no?🤪 at least that’s what I think so. These turned out crunchy and tasted like a very delicious pizza cracker. Yes, very similar to the frozen bagel bite things (never had one), but I’m assuming that these taste even better⁣ ⁣ ✨Ingredients:⁣ •pre-made pizza dough⁣ •shredded mozzarella ⁣ •san marzano tomato sauce⁣ •pepperoni (optional)⁣ ⁣ 🔥Preheat your oven to 400° F. Roll out the pizza dough and cut little circles with a cookie cutter or knife. Place circles over a baking sheet and add tomato, cheese, and pepperoni. Bake for 8 minutes at 400° or until crispy. Enjoy!!! — use the left over dough to make more pizza.⁣ ⁣ ➡️swipe for a Facetune vs no Facetune version of me 🙀😅🥵⁣ .⁣ .⁣ .⁣ .⁣ .⁣ —⁣ #mozzarella #calzone #garlicrolls #cereal #foodgawker #cheesy #cheese #pizzas #bigbiteszn #foodvideo #pepperoni #croissant #buzzfeedfood #foodilysm #buzzfeast #feedfeed #foodbeast #yahoofood #forkyeah #nycfood #nyceats #miamifood #eatingnyc #satisfeed #wshh #starvingfoodseeker #noleftovers #buzzfeast

A post shared by Valentina Mussi✨ Food + Travel (@sweetportfolio) on

"Vidjela sam jako puno deserata od kojih se rade mini verzije koje se onda jedu kao jutarnje žitarice, ali nema uopće slane opcije, niti jedne", kaže Mussi koja trenutno živi u Miamiju za Insider. "Svi vole pizzu, pa sam odlučila napraviti pizza pahuljice."

Sve što vam treba je tijesto za pizzu, mozzarella i umak od rajčice. Plus neki dodaci po želji.

Izrežite male krugove od tijesta, posložite ih na papir za pečenje, dodajte umak od rajčice, sir i dodatke. Pecite 8 minuta na nekih 200° dok ne postanu hrskave.

Mussi kaže da postoje dva razloga iz kojih ljudi trenutno obožavaju ovaj trend sa žitaricama. "Prvo, u karanteni su ljudi imali puno slobodnog vremena, pa su svašta isprobavali u kuhinji. Drugi razlog je taj što je mini verzija hrane ljudima slatka."

Reakcije na njezine mini pizze su jako pozitivne, kaže. "Mnogi mi zahvaljuju što nisam ovu svoju verziju pahuljica prelila mlijekom."

Komentara 1

ID
Ivan.Dobri1a
08:33 21.05.2020.

Revolucionarno! Gastronomija više nikad neće biti ista.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije