SASTOJCI:
500 g pilećeg bijelog mesa
300 g šunkarice
300 g ovčjeg sira
200 g mariniranih šampinjona
5 jaja
1 vrhnje
1 žlica ulja
2 žlice brašna
1 prašak za pecivo
mješavina začina
PRIPREMA:
1. Pileće bijelo meso prokuhati u posoljenoj vodi, šunkaricu narezati na rezance, sir narezati na krupnije komade, a šampinjone na listiće.
2. Tepsiju za pečenje nauljiti i posuti brašnom.
3. Kuhano pileće meso narezati na trake pa prekriti dno tepsije, posuti šampinjonima, preko toga složiti šunkaricu i na kraju naribani sir.
4. U dubljoj posudi umutiti jaja i vrhnje, dodati žlicu brašna, prašak za pecivo i mješavinu začina.
5. Umućenu masu preliti preko sadržaja u tepsiji, pa peći u zagrijanoj pećnici dok ne porumeni. Ispečenu pitu ostaviti da se ohladi pa narezati na kocke kao bajaderu.
>>Prijedlog za subotnji ručak: Brza piletina i povrće s grill - tave