Za nekoliko sekundi, koliko je Priski, inače chefici gastronomije u hotelu Lone u Rovinju, trebalo da pronađe nedostatke u svojoj košarici naručenih namirnica (zaboravili smo poriluk, špek i nešto začina), energična je majstorica pronašla zamjensko rješenje. – Okej, napravit ćemo krem-juhu. Pirjat ćemo luk umjesto poriluka te umiješati kuhani i izmiksani krumpir, bijelo vino i začine. Komadiće dimljene orade i peršina dodat ćemo na kraju, a po želji i žlicu vrhnja – objasnila je Priska jednostavno predjelo. – Za glavno ćemo jelo napraviti nešto rustikalno; izrezala sam pureća prsa na filete te ih napunila smjesom od kruha, špeka, koji sam posudila, luka, češnjaka, vrhnja, soli i papra. Vezala sam ih koncem te ispekla. Ispeći ćemo i slatki krumpir, koji ne treba guliti, a sve ćemo podliti umakom od pečenja u koji smo dodali češnjaka i bijelog vina – objašnjava žustra mlada kuharica. Za desert je ispekla bundevu narezanu na kriške, usitnila je u pire te dodala jaja, šećer, vrhnje i začin za medenjake pa tom smjesom prelila biskvit koji je ispekla u keramičkom kalupu te sve vratila u pećnicu još kratko vrijeme. Mirisnu pitu od bundeve ukrasila je cimetom, anisom i klinčićima.
Juha s oradom, rustikalna rolada, batate i pita od bundeve
Precizna Švicarka, organizirana i koncentrirana, u kuhinji rješava svaki problem, a vrelo meso iz tavice vadi golim rukama
Još nema komentara
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.