Jednostavno

Kada se zaželite slanog.... Isprobajte Gogine kiflice

Kiflice
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
03.04.2014.
u 19:30

Ako radite po ovom receptu dobit ćete 32 kiflice od navedenih sastojaka

SASTOJCI:

4 jaja, 1/2 litre mlijeka, 1 svježi kvasac, 950 g brašna, ulje, margarin, 2 jušne žlice soli, 2 jušne žlice šećera, sezam

PRIPREMA:

Jaja pjenasto umutite s 2 jušne žlice šećera i 2 žlice soli. Pola litre uzavrelog mlijeka dodajte umućenim jajima. Kada se ohladi, dodajte kvasac, razmutite ga i pričekajte da nadođe. Brašno zamijesiti mješavinom mlijeka i kvasca, dodati 1-2 žličice ulja i soli po kusu. Tijesto podijeliti na osam lepinjica, svaku razvaljati, pa četiri po četiri složiti jednu na drugu.

Tri premazati margarinom, a četvrtu što više razvaljati. Dobivenu lepinju narezati na 16 dijelova (rezati kao za pizzu, na trokute). Uvijati svaki dio posebno, od šireg ka užem kraju, i ostaviti tako uvijene da se dižu što duže (2-3 sata). Dobit ćete 32 kiflice. Svaku premazati žumanjcem, posuti sezamom, poredati u pleh i staviti da se peče. Dobar tek!

>>Baš biste nešto slano za pod zub? Ispecite lažne kiflice s hrenovkama

>>Dolaze vam važni gosti na večeru? S ovim 'snackom' ćete ih oduševiti

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije