Kad smo prošle godine uoči Badnjaka posjetili restoran Zijavicu uz izvrsne recepte za Badnju večer dobili smo i ovaj recept za fenomenalan Tein kruh i otada ga redovito pripremamo. Okus je baš onakav kakav pamtimo iz mamine i bakine kuhinje.
Miješani raženi kruh
Sastojci:
240 g mlake vode
10 g kvasca
350 g pšeničnog brašna tip 550
150 g raženog brašna
2 žličice soli, može i više po želji
2 žličice meda
malo aceta balsamica
Priprema:
Sve sastojke ubacite u veliku posudu i lijepo izmiješajte pa zatim umijesite fino, podatno tijesto. Stavite ga da se diže preko noći i drugi dan ga pecite na temperaturi 240 stupnjeva 55 minuta. Možete ga peći u posudi od gusa s poklopcem pa ga zadnjih 5 minuta otklopite da dobijete finu koricu.
I obvezno rezati na tanke šnite po preporuci prve dame...kriza je.