Gotovo svaki dan šokiramo se s previsokim cijenama na Jadranu, a najnoviji primjer stiže s otoka Kaprije u šibenskom arhipelagu.
Jedna Zagrepčanka koja ondje ljetuje već 22 godine fotografirala je mljeveno pureće meso koje se u lokalnoj trgovini prodaje za čak 68 kuna. Cijena takvog istog pakiranja u mnogim trgovačkim lancima diljem Hrvatske iznosi 20 kuna.
Lokalni trgovci tako pakiranje od pola kilograma puretine naplaćuju čak tri puta više.
– Svaki puta se sve više šokiram. Išla sam u trgovinu po papar koji sam zaboravila ponijeti, a samo njega sam platila 24 kune. Pakiranje od 50 grama koje inače u Zagrebu platim 7-8 kuna. To me još više šokiralo, a onda kada sam vidjela cijenu puretine to mi je bio vrhunac – ispričala nam je Zagrepčanka.
Dodaje kako su na otoku sve cijene skoro pa tri puta veće, a kao jedan od primjera navela je i kilogram breskvi koje se prodaju po 28 kuna dok se u unutrašnjosti sada mogu naći iza sedam kuna po kilogramu.
– To je jedina trgovina na otoku i žalosno je što su takve cijene postale normalne – rekla nam je ona.
Imate li vi fotografije preskupih proizvoda s Jadrana? Pošaljite nam na javi@vecernji.net.
A u Svicarskoj tocno duplo manje kosta u najskupljem CH supermarketu. Kosta uvijek oko 5 franaka, a ovo preko 10. muahaha - kakav sljam, lopovi prve kategorije.