A može jednostavnije

Kivi, šipak, artičoke... 7 namirnica koje režemo krivo!

cherry rajčica
Foto: Žarko BašićPIXSELL
12.07.2014.
u 18:45

Kivi prerežite napola i zagrabite žlicom u polovicu, kao da imate malenu zdjelu.

Ako imate vremena nije problem posvetiti više vremena pripremi jela, ali ako vam se žuri i ne želite previše nereda u kuhinji, ovi savjeti vam mogu biti korisni.

1. Cherry rajčice

Stavite rajčice na tanjur i poklopite ih drugim tanjurom u istom položaju kao što je donji, a ne kao da poklapate hranu da se ne ohladi. Otiđite u grad ili obavite nešto drugo što trebate, a nakon nekog vremena rajčice će biti prepolovljene.

2. Kivi

Zasigurno se mučite s ljuštenjem kivija? Postoji jednostavnije rješenje. Prerežite ga napola i zagrabite žlicom u polovicu, kao da imate malenu zdjelu.

Foto: pixabay

3. Mango

Velika koštica u mangu može nam zadati glavobolje. Najjednostavnije ćete je riješiti tako da zarežete mango cijelom dužinom, kao na polovicu, a zatim ga pritisnite uz rub čaše cijelom dužinom, kao da ćete je sastrugati.

4. Šipak

Šipak zarežite kao kada čistite koru od naranče. Skinite "vrh" i dno, zatim zarežite na zadebljanim dijelovima kao naranču uzdužno. Samo pazite da ne zarežete preduboko.

5. Avokado

Košticu iz avokada jednostavno ćete izvaditi žlicom.

Foto: Nick Ansell Photo: Press Association/PIXSELL

Foto: Pixsell

6. Torta

Tortu najčešće režemo iz sredine u trokut. Ali pokušajte je zarezati cijelom dužinom ravno, popola i zatim kriške režite dalje isto tako ravno, cijelom dužinom. Poslije polovice spojite jednu uz drugu i tako se biskvit neće nepotrebno sušiti. A možete je zatim razrezati i poprečno da dobijete veće trokute i tada rezati manje kriške.

7. Artičoke

Plod prvo prerežite na pola, a zatim skinite listove. Sredinu očistite jušnom žlicom.

>> Ludo jednostavan način kako narezati bobice grožđa na pola

Komentara 1

VR
Vrdoka1
08:05 13.07.2014.

nikad nisam cuo dase kivi ljusti valjda ga triba ogulit prija uporabe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije