Vjerojatno ste na prvu vidjeli neki čokoladni biskvit u nekoj vama, nespojivoj kombinaciji, s pršutom?
Ovaj put naš kolač nije kolač u pravom smislu riječi pa ga možemo nazvati "slanim kolačem bez biskvita".
Potrebno vam je lisnato tijesto koje ćete narezati na trokute i napuniti nadjevom, a recept je objavljen na portalu crochef.com
SASTOJCI:
250 g lisnatog tijesta, 250 g kuhane šunke, 100 g pršuta, 4 jaja, mladi luk, žlica kosanog vlasca, 250 g svježeg kravljeg sira, 300 ml kiselog vrhnja
PRIPREMA:
Smrznuto lisnato tijesto otopimo na sobnoj temperaturi. Za to vrijeme svježi kravlji sir ocijedimo i u zdjeli pomiješamo s jajima, sitno nasjeckanim lukom, soli i paprom te toliko vrhnja da nadjev ne bude prerijedak. Na pobrašnjenoj dasci lisnato tijesto razvaljamo na debljinu od nekoliko mm tako da je sa svake strane duže oko 4 cm, od ruba vatrostalne posude. Na tijesto prebacimo 1/3 nadjeva te ga prekrijemo kuhanom šunkom.
Rasporedimo drugi sloj nadjeva, prekrijemo ga pršutom i trećim slojem nadjeva i sve zajedno posipamo naribanim sirom. Višak tijesta u krug savijemo po gornjem rubu torte i stavimo u zagrijanu pećnicu, na 180°C oko pola sata.
>>Ne može jednostavnije: Palačinke od samo tri sastojka gotove u 5 minuta