Udar

Koliko slatkog jedete? Nakon ovoga ćete sigurno 'stati na loptu'

Keksi
Foto: Thinkstock
21.11.2014.
u 13:10

Voditeljica istraživanja, liječnica Beatrice Golomb sa Sveučilišta u Kaliforniji istaknula je da su trans-masnoće najviše povezane s lošom memorijom u mladih, ali i kod sredovječnih muškaraca.

Masti u keksima, kolačima i industrijski prerađenoj hrani mogu imati štetan utjecaj na pamćenje, upozoravaju znanstvenici. 

Trans-masti u spomenutim proizvodima proizvođači koriste  da bi poboljšali teksturu, pojačali okus ili produljili rok trajanja proizvoda. U nedavnom istraživanju sudjelovalo je tisuću zdravih muškaraca u dobi mlađoj od 45 godina, a otkriveno je da oni koji su jeli najviše slatkih proizvoda, odnosno u organizam "unijeli" najviše trans-masnoća imali su i lošije rezultate na testovima memorije, piše Daily Mail.

Voditeljica istraživanja, liječnica Beatrice Golomb sa Sveučilišta u Kaliforniji istaknula je da su trans-masnoće najviše povezane s lošom memorijom u mladih, ali i kod sredovječnih muškaraca.

'Trans- masnoće povezane su i s većom tjelesnom težinom, većom razinom agresivnosti i bolestima srca", zaključila je.

>>Što jesti? 9 stvari koje morate znati o masnoćama

>>Opasne masti prijete čak i iz keksa i peciva: Na masnu hranu trebalo bi uvesti porez

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?