Organsko povrće nije ništa zdravije od konvencionalong, upozoravaju znanstvenici koji su uzgajali krumpir, mrkvu i luk u organskim i tradicionalnim uvjetima i testirali uzgojene proizvode. Otkrili su kako postoje male razlike u količini polifenola, kemijskog spoja u povrću koji pomaže u borbi protiv raka, bolesti srca i demencije, prenosi Daily Mail. Organski usjevi su skuplji i često percipirani kao zdraviji, pa je organsko povrće i sve traženije zbog svojih prednosti. No, danski znanstvenici tvrde kako ne postoji prevelika razlika između organskog i konvencionalnog povrća te onog što bi to isto povrće trebalo učiniti za zdravlje. Studija kojiu su proveli znanstvenici sa University of Copenhagen objavljena je u časopisu Agricultural and Food Chemistry.
Konvencionalno povrće jednako je zdravo kao i organsko?
Organski usjevi su skuplji i često percipirani kao zdraviji, pa je organsko povrće i sve traženije zbog svojih prednosti
Komentara 12
Možda nije zdravije, ali bar ima normalan tek, za razliku od konvencionalnog. Zapravo Danci ili Nizozemci niti nisu neki relevantni čimbenik za ocjenjivanje povrća - radi klime, zemlje i načina uzgoja kod njih, i organsko i konvencionalno povrće ima sličan okus - okus kartona...
Izbrisati ovaj članak pod hitno,
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Dobro bi bilo znati ko ih je platio da naprave ovu studiju koja pokazuje samo podatke koji nekome odgovaraju.I budala zna koliko su pesticidi opasni a o njima se ne govori, koji idioti.