Sastojci:
200 g hajdinske kaše, 300 g svježih vrganja, 60 g luka, 2 žlice ulja, 1 žlica Vegete, crni papar mljeveni, 2 l vode, 1 žlica nasjeckanog peršina
Priprema:
Vrganje očistite, narežite, zalijte vrelom vodom i ocijedite, a kašu operite u toploj vodi.
Luk nasjeckajte i popecite na ulju, dodajte vrganje, kašu, Vegetu, papar i zalijte vodom.
Juhu kuhajte 20 minuta.
Posluživanje: Poslužite je posutu peršinom.
Savjet:
Svježe vrganje možete zamijeniti s 50 g suhih vrganja koje ste prethodno namakali u toploj vodi.
>>Za slatki Uskrs: Jabuke s orasima, karamela, chantilly od vanilije
>>Topla hobotnica, pikantna krema od krumpira, bok choy
Ta hajdinska kaša, to je valjda, heljdina kaša? Ili heljdinska, kako bi novinar to napisao.