Savjeti stručnjaka

Kuhari otkrili: Ovo su najčešće greške kod pripremanja pire krumpira

shutterstock
15.11.2020.
u 07:00

Mnogi kuhari otkrili su kako je mrkva odlično povrće za dodavanje pire krumpiru, jer mu daje slatkoću, a lako se priprema.

Pire krumpir jedno je od onih jela koje je teško dovesti do savršenstva, jer toliko toga može poći po zlu. Iako je riječ o jednostavnom prilogu s malo sastojaka, detalji su ti koji su ključni u ovom jelu, kako prenosi Mirror.

Na društvenoj mreži Reddit, kuhari su podijelili koje su to najčešće greške koje ljudi rade kod kuhanja pire krumpira, ali i kako ih ispraviti da pire ispadne savršen.

Ne dodate dovoljno masti
Sastojak za koji se mnogi kuhari slažu da je presudan u pravljenju kremastog pire krumpira je masnoća. Maslac i vrhnje za kuhanje glavni su sastojci koje kuhari dodaju, ali osim maslaca možete koristiti krem sir koji će dati jedan novi, poseban okus.

Recept slavne glumice srušio internet: Svi su poželjeli pripremiti krumpir na ovaj način:

1/6

Ne solite krumpir
Što se tiče kuhanja, svi znamo da hranu moramo začiniti. Ne trebate imati cijelu policu sa začinima da bi vam hrana bila ukusna, ali upotreba soli itekako pomaže. Dodajte ju tijekom kuhanja krumpira.

Ne igrate se s okusima
Još jedan način da u svoj pire uvrstite različite vrste okusa je dodavanje još jednog povrća. Ne samo da mu daje više dimenzija, već ga može učiniti i slađim. Mnogi kuhari otkrili su kako je mrkva odlično povrće za dodavanje pire krumpiru, jer mu daje slatkoću, a nema puno dodatnog posla oko pripreme - dodajte ju u lonac zajedno s krumpirom.

Koristite mikser
Što se tiče gnječenja krumpira, postoji niz tehnika koje možete isprobati. Bez obzira koristite drobilicu, vilicu ili mikser, cilj je isti - imati krumpir bez grudica. Međutim, ono što biste trebali koristiti prema nekim gurmanima je sito ili drobilica sa sitnim rupama. Tako ćete dobiti najbolje zdrobljen pire krumpir.

Ne uklanjate škrob
Škrob može pire krumpir učiniti gumenim. Dakle, pranjem ili namakanjem narezanog sirovog krumpira u vodi pomoći ćete isprati male molekule škroba poznate kao amiloza.

Predstavljamo naše Dive: Antonija Radeljić, interventna policajka:

Ključne riječi

Komentara 4

MO
montello
18:40 15.11.2020.

treba znati dobro napraviti,,, mnogi griješe.

SC
saff_cenzuriran
17:57 15.11.2020.

Ovo su savjeti kakav ne bi trebao biti. Nema mi goreg pirea nego kada se kremast i kašast cijedi sa vilice.

CO
Content
15:30 15.11.2020.

Kuhari s**u. Ako jedem (pire)krumpir, onda mi ne treba mrkva unutra..sir..ili vrhnje za kuhanje, alo?! Žlica-dvije masti, toplo mlijeko, i klasičan mikser. Gumast postaje ako ga se drobi sa štapnim mikserom..Kakvi bakrači..neznalice..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije