Poširana jaja odličan su doručak, ali mnogi izbjegavaju pripremu jer je nešto duža od pripreme kajgane, omleta ili jaja na oko, a često se zna dogoditi i da jednostavno ne uspiju jer se zalijepe ili raspadnu.
Kuharica Grace, koja dijeli super savjete i trikove iz kuhinje na TikToku, pokazala je kako ih pripremiti - i to više u istom loncu - da ispadnu savršeno, a metoda kojom se koristila naziva se The Gordon Ramsay Method jer ju upravo on koristi u svojoj kuhinji.
Prvo treba uzeti jednu veliku posudu i razbiti sva jaja u nju, ali paziti da se žumanjci ne raspadnu. Nakon toga u lonac treba dodati dvije litre vode i četvrtinu šalice octa.
Jednom kada voda proključa treba ju promiješati da se stvori 'vrtlog' na sredini i zatim u njega ubaciti jaja. Kuhajte ih otprilike pet minuta, dok bjelanjak ne postane potpuno bijel.
Pripazite na svježinu jaja, ako nisu sva jednako svježa može se dogoditi da ne budu u isto vrijeme gotova, ali i da se raspadnu, prenosi Metro.
@twochefsoneknife Reply to @chris96law I think @gordonramsayofficial has better things to than watch our stupid video
♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod
Kajgana, kuhana ili poširana jaja... Radite li baš sve kako treba?
Za Bogeka miloga, nikad ne "ubaciti" jaja u vodu, nego ih nježno i pažljivo "spustiti" u vrtlog....