Želite li presjeći i vratiti se normalnoj prehrani, bolji početak nego s ovom juhom ne postoji. Na blogu Mama, ja sam gladan pronaći ćete cijelu riznicu jednako zdravih recepata od kojih će vaš organizam ponovo profunkcionirati. Evo i recepta za ovu finu juhicu.
Juha od repe i kuglice od graha
Za juhu:
1 repa (oko 300 g)
400 g krumpira
1 luk
50 g špeka/pancete
sol, papar, čili
dimljena crvena paprika
maslinovo ulje
Za kuglice:
250 g mladog graha
sezamove sjemenke
curry
sol, papar
1 bjelanjak
Priprema:
Repu i krumpire ogulite i narežite na kockice. Luk ogulite i narežite na 4 dijela. Špek narežite na sitne komadiće. U lonac na malo maslinova ulja stavite luk i špek da se pirjaju oko 5 minuta. Dodajte krumpir i repu pa nastavite pirjati miješajući. Posolite i dodajte crvenu papriku. Kad se povrće počne lijepiti za dno, prelijte vodom i neka se kuha dok ne omekša. S pomoću štapnog miksera izradite krem-juhu. Po potrebi dodajte još vode i začina. I ne zaboravite prstohvat čilija! Servirajte uz suncokretove sjemenke i malo crvene dimljene paprike. Za kuglice skuhajte grah, ocijedite vodu pa ga stavite u multipraktik. Dodajte začine i malo maslinova ulja. Rukama oblikujte kuglice, uvaljajte svaku u bjelanjak pa u sezamove sjemenke. Popecite ih kratko na tavi koju ste tek toliko premazali s malo ulja. Servirajte uz juhu umjesto kruha.