Jesam li već posolila? Koliko ste se puta pitali pa uzeli još prstohvat soli da biste začinili jelo koje pripremate, no poslije ste ustanovili kako ste posolili, i to dvaput, odnosno previše.
Presoljeno jelo, nasreću, može se spasiti. Trik je u dodavanju malo kiseline.
Dovoljno je dodati malo limuna ili octa, a stvar će popraviti i vino ako recept dopušta.
Kiselina će neutralizirati sol, no ako ste se stvarno razmahali i presolili previše, dodavanjem više kiseline nećete spasiti jelo već dobiti preslanu i prekiselu hranu.
U jela poput variva ili juhe može se dodati i krumpir koji će "pokupiti" višak soli, a pomoći će i čudotvorna soda bikarbona.
>>Želite ravan trbuh? Ovo radite svaki dan, a ne biste smjeli
>>Maslac će ukloniti mrlju od tinte, očuvati sir...Evo kako ga još možete iskoristiti u kućanstvu
Da, upravo tako rade Bogci u pučkim kuhinjama i onih 380.000 nezaposlenih.