da ne ostanete gladni

Malo ste se zanijeli i hranu presolili? Evo savjeta kako spasiti jelo

Presoljeno
Foto: Screenshot
1/4
03.02.2014.
u 11:32

Presoljeno jelo, nasreću, može se spasiti. Trik je u dodavanju malo kiseline.

Jesam li već posolila? Koliko ste se puta pitali pa uzeli još prstohvat soli da biste začinili jelo koje pripremate, no poslije ste ustanovili kako ste posolili, i to dvaput, odnosno previše.

Presoljeno jelo, nasreću, može se spasiti. Trik je u dodavanju malo kiseline.

Dovoljno je dodati malo limuna ili octa, a stvar će popraviti i vino ako recept dopušta.

Kiselina će neutralizirati sol, no ako ste se stvarno razmahali i presolili previše, dodavanjem više kiseline nećete spasiti jelo već dobiti preslanu i prekiselu hranu.

U jela poput variva ili juhe može se dodati i krumpir koji će "pokupiti" višak soli, a pomoći će i čudotvorna soda bikarbona.

>>Želite ravan trbuh? Ovo radite svaki dan, a ne biste smjeli

>>Maslac će ukloniti mrlju od tinte, očuvati sir...Evo kako ga još možete iskoristiti u kućanstvu

Komentara 1

M3
Miške 3
15:41 03.02.2014.

Da, upravo tako rade Bogci u pučkim kuhinjama i onih 380.000 nezaposlenih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije