Prošli je tjedan, u dupkom punom wine baru Sherry's na zagrebačkoj Trešnjevci, pred sedmom silom i 40-ak gostiju, svoja 2 potpuno nova i 4 "stara" pjenušca, prezentirala mlada i talentirana vinarka Ana Peršurić iz vinarije MISAL.
Njihova obitelj već stoljećima proizvodi vina u selu Peršurić u Istri, a ova generacija se 90-ih godina specijalizirala za proizvodnju pjenušavih vina i možemo reći da su jedna od, ako ne i najuspješnija kuća u tom segmentu. Samo dio širokog asortimana koji zadovaljava sve ukuse i potrebe, odnosno čak 6 pjenušaca, od kojih 2 potupno nova na tržištu (Royal i Amor) kušali su oduševljeni gosti Sherry’sa. Kao jedan kuriozitet, Ana je predstavila i arhivsku malvaziju istarsku iz berbe 2006. jer ponekad rade i mirna vina, više kao eksperimente, nego komercijanog karaktera. Tako je ova malvazija macerirana i stajala je u starim bačvama koje je koristio još Anin nono, kako ne bi pokupila previše, već samo tračak drveta.. Ana se našalila kako su njenom ocu rekli da mu je vino pokvareno kad ga je odnio na prvu analizu, međutim on je zapravo bio ispred svog vremena i danas mnogi vinari na sličan način tretiraju svoje malvazije. Svih 7 vina pratili su savršeno sljubljeni zalogaji kulinarskog tima "Majstor kuhar" Branka Ognjenovića, a glavna zvijezda bio je njegov mladi i talentirani Chef Dario Lide.
Na prezentaciju u popularni Sherry’s, su nakon hokejaške utakmice koja se održavala u obližnjem Domu sportova, došli i vatreni navijači Medveščaka - popularni vinar Bruno Trapan, najbolji Chef Hrvatske Tom Gretić i DJ Eddy Ramich. Novi trener KHL Medveščaka, Dough Shedden također se pojavio i uveličao ovaj skup, proslavivši tom prilikom u Sherry's svoju 1. pobjedu u Ledenoj.
Već ovaj utorak u Sherry’su pripremaju novu sjajnu degustaciju i to vinarije Korak s Plešivice, a sva njihova naredna originalna događanja isplati pratiti na facebook.com/sherryslab