Tako jednostavno

Mnogi ga obožavaju, a vjerojatno ćete i vi. Ovako se radi humus, namaz od slanutka

Humus
Foto: Thinkstock
28.05.2014.
u 17:00

Sirovi slanutak, koji je tijekom noći bio potopljen, kuhajte dok ne postane mekan.

Potrebno je: 300 g sirovog slanutka, 1-2 režnja bijelog luka, 4 žlice limunovog soka, 1 žličica soli, 1 žlica namaza od sezama, 2 žličice maslinovog ulja

Priprema: Sirovi slanutak, koji je tijekom noći bio potopljen, kuhajte dok ne postane mekan.

Izmiksajte skuhani slanutak i sve ostale sastojke. Možete ga poslužiti uz integralni, beskvasni ili bilo koji drugi kruh, ali u mediteranskim recepturama spominje se pita kruh. (Iako naziv asocira na pite, s njima nema nikakve veze, već je najtočnija usporedba s beskvasnim lepinjicama koje se peku u pećnici.)

>>Humus, ni namaz ni pašteta...za prste polizati!

>>Abeceda izraelske kuhinje: Znate li što je humus, shakshouk ili lafa?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije