potpis, molim!

Može li ugovor o seksu spasiti vašu vezu?

par, seks, partneri, žena, muškarac (1)
Thinkstock
15.03.2013.
u 12:00

Podsjetit ćete partnera na to što volite i želite, a partner će imati smjernice kako da vas zadovolji...

Mnogim dugogodišnjim parovima seks s godinama postaje sve veća obveza. Mnogo je razloga za to, od nedostatka komunikacije, gubitka intimnosti, smanjenog povjerenja, teškog opuštanja zbog stresa i svakodnevnih obaveza... Za rješenje problema nije potrebno pokušavati se vratiti na početak veze kad je sve bilo neobavezno.

Poznata seksualna terapeutkinja Tracey Cox savjetuje da biste trebali zaboraviti na to i pokrenuti se prema planu. Parovi bi, za uspješniji seksualni život trebali \"potpisati\" ugovor kojim se obvezuju voditi ljubav jednom tjedno ili koliko često im odgovara, te kojim se \"regulira\" uvođenje novih igrica i poza u spavaću sobu. Kada se obvežu da će jedan drugome pokušati ispuniti želje, ugovora bi se trebalo pridržavati najmanje šest tjedana. Tada bi trebali shvatiti da je spontanost precijenjena...

Poštujete li ugovor, direktno ćete partneru pokazati da ga cijenite i želite. Dokazat ćete mu i da niste izgubili volju i da ste spremni napraviti sve kako bi vratili strast u vezu.

Ugovorna obveza trebala bi sadržavati želje i ideje kojima bi oba partnera trebala \"začiniti\" svoj seksualni odnos. To bi ustvari trebao biti dogovor s partnerom na koje ćete dijelove više obraćati pažnju - maženje, predigru, oralni seks. Cox preporuča da napišete deset stvari koje volite raditi i još deset koje biste željeli isprobati, a krajnji dogovor biti će one koje oboje želite i sviđaju vam se. Vjerojatno će neke ideje ostati samo dio mašte, ali ne brinite, i tako nisu sve ideje provedive u život, prenosi Daily Mail.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije