Sezona trešanja omiljeno nam je doba godine i naprosto uživamo u receptima u kojima su ovi slatki plodovi glavne zvijezde. Ovi tradicionalni štrukli s trešnjama oduševit će vas i sigurno će se tražiti komad više.
Štrukli s trešnjama
Za tijesto:
500 g glatkoga brašna
0.5 dl ulja
1 žličica soli
1 jaje
mlaka voda po potrebi
Za nadjev:
500 g očišćenih trešanja
100 g šećera
50 g krušnih mrvica
vanilin sećer
Priprema:
Od brašna, ulja, jaja, soli i mlake vode zamjesite tijesto. Tijesto premažite uljem i ostavite da odmori sat vremena. Odmoreno tijesto razvucite rukama na čitavu površinu stola, debele rubove tijesta odrežite, rasporedite nadjev i smotajte štrukle. Štrukle složite na namašćeni lim, zalijte kiselim vrhnjem i pecite na 180 stupnjeva oko 35 minuta.