Koliko ste puta posegnuli za nekim keksom ili čokoladom kada ste loše volje?
Niste jedini. Ako ste stalno pod stresom na poslu i često imate"loše dane" imate veću vjerojatnost da postanete pretili, pokazalo je istraživanje.
Radnici koji imaju težak i stresan dan na poslu vjerojatnije će "utjehu" potražiti u nezdravoj hrani dok će oni koji na posao dolaze smireni i sretni češće birati zdravije obroke s manje kalorija.
Više od tri četvrtine od 2000 ispitanika koliko ih je sudjelovalo u istraživanju, izjasnili su se da raspoloženje u uredu jako utječe na odabir hrane u vrijeme ručka, piše Daily Mail.
Polovica ispitanika tvrde da uvijek biraju zdrav obrok za ručak onim danima kada se dobro osjećaju i sretni su. No, kada su imali težak, stresan dan, više od polovice ispitanika, njih 54 %, za ručak je biralo hamburgere, pizze i slična fast food jela.
Istraživanje je pokazalo da odrasli svoje obroke biraju prema raspoloženju najmanje četiri puta na tjedan.
"Važno je da znate uživati u hrani koju jedete, a ne da samo strpate neki sendvič u usta u par minuta da se što prije vratite svojim obvezama, poručuje britanska nutricionistica Azmina Govindji.
Takve navike jedenja lako će izazvati probavne smetnje poput, primjerice, žgaravice, a dugoročno će dovesti i do pretilosti, navodi se.
>>U svakodnevnim situacijama može se kriti 'okidač' koji vas tjera da čupate kosu
>>7 stvari zbog kojih se nikada ne biste trebali ispričavati