Sastojci: 4 batka sa zabatkom, 150 g slanine, 1 vezica mladog luka, 300 g šampinjona, 100 g maslaca, 0,5 dl konjaka, 4 dl crnog vina, 2,5 dl pileće juhe, 1/2 vezice peršinovog lišća, 2 češnja češnjaka, 150 g tarane, mješavina začina, sol, papar
Priprema:
1. Slaninu narezati na štapiće, mladi luk na kolutove, šampinjone na listove, a češnjak i peršin sitno nasjeckati. Taranu skuhati u slanoj vodi.
2. Batake začiniti po želji, pa ih popeći na vrućem maslacu kako bi porumenjeli. Zatim ih flambirati konjakom.
3. Kada se plamen ugasi, dodati slaninu, šampinjone, luk i češnjak uliti vino i pileću juhu, te pirjati na umjerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju, a višak tekućine ne ispari.
4. Pred kraj pirjanja dodati taranu i peršin, pa začiniti po želji i dobro promiješati.
>>Odvedite svoje nepce na daleki istok. Pripremite rezance s piletinom i shiitake gljivama
>>Jednostavno pripremite jela uz koja ćete potjerati pokoji kilogram