Kukuruz šećerac pečen na žaru do savršenstva, premazan kokosovim uljem i svježim sokom limete, te posut dimljenom paprikom, korijanderom, solju i crnim paprom probudit će sva osjetila.
Začinjeni pečeni kukuruz
Sastojci:
4 klipa kukuruza
2 žlice kokosovog ulja
dimljena paprika, količina po ukusu
1 limeta, izrezana na kriške
šaka svježeg korijandera, nasjeckanog
ružičasta himalajska sol, količina po ukusu
svježe mljeveni crni papar, količina po ukusu
Priprema:
Zagrijte roštilj, a možete koristiti i pećnicu koju prethodno zagrijte na 200 stupnjeva. Želite li djelomično pougljeni kukuruz, zadignite nekoliko listova komušine na svakom klipu. Kukuruz stavite izravno na roštilj, pokrijte i pecite 15 do 20 minuta ili dok se listovi komušine ne zaprže sa svih strana, povremeno okrećući. Maknite s rešetke i ostavite da se ohlade toliko da se ne opčete dok stavljate začine. Uklonite komušinu i svilu sa svakog klipa kukuruza. Listove možete potpuno ukloniti ili ih presavinuti i koristiti za pridržavanje klipa. Kistom za tijesto ili rukama rasporedite kokosovo ulje po svakom klipu kukuruza. Stavite kukuruz na pladanj za posluživanje, pospite dimljenom paprikom, poprskajte svježim sokom limete, pospite svježim korijanderom i začinite solju i crnim paprom. Poslužite odmah, može i uz vama omiljeni umak.