Novi recept koji kruži internetom idealan je za sve ljubitelje tjestenine, ali i one koji vole brze i jednostavne recepte za ručak i večeru.
Torta od tjestenine recept je kuharice Valentine Mussi, a brzo su ga počeli pripremati i njezini pratitelji pa se tako proširio društvenim mrežama.
U originalnom receptu stavlja se umak bolognese, ali vi možete napraviti izmjenu pa koristiti samo onaj od rajčice, pesto ili neki treći koji volite.
Sastojci:
1 kutija tjestenine rigatoni
1 žlica neslanog maslaca
3 šalice umaka bolognese
4 šalice naribanog sira mozzarella
2 šalice svježe mozzarelle
Malo sira cheddar po želji
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200-250°C, ovisno kakve je jačine. Skuhajte tjesteninu da bude al dente i procijedite je.
Podmažite okrugli kalup za tortu maslacem i stavite malo umaka.
Zatim stavljajte tjesteninu jednu pokraj druge, dok se kalup ne napuni. Preko tjestenine pospite mozzarellu narezanu na kockice i cheddar sir te još dodatno svaki komad tjestenine rigatoni napunite malim komadom svježe mozzarelle.
Dodajte preostali umak, još malo sira na vrh, pokrijte posudu aluminijskom folijom i pecite 20 minuta, a zatim maknite foliju i pecite još 10 minuta, piše Metro.
Znate li koja je tjestenina puna proteina i zašto je to bitno?
Ahahaaaa, da torta od tjestenine. opet vecernji i anglosaksonsko smece.