Super ideja za večeru

Novi recept oduševio internet: Pripremite tortu od tjestenine koju će svi obožavati

Valentina Mussi/instagram
15.06.2021.
u 13:30

Umak, tjestenina i puno sira – može li bolje?

Novi recept koji kruži internetom idealan je za sve ljubitelje tjestenine, ali i one koji vole brze i jednostavne recepte za ručak i večeru. 

Torta od tjestenine recept je kuharice Valentine Mussi, a brzo su ga počeli pripremati i njezini pratitelji pa se tako proširio društvenim mrežama.

U originalnom receptu stavlja se umak bolognese, ali vi možete napraviti izmjenu pa koristiti samo onaj od rajčice, pesto ili neki treći koji volite.

Sastojci:
1 kutija tjestenine rigatoni
1 žlica neslanog maslaca
3 šalice umaka bolognese
4 šalice naribanog sira mozzarella
2 šalice svježe mozzarelle
Malo sira cheddar po želji

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200-250°C, ovisno kakve je jačine. Skuhajte tjesteninu da bude al dente i procijedite je. 

Podmažite okrugli kalup za tortu maslacem i stavite malo umaka.

Zatim stavljajte tjesteninu jednu pokraj druge, dok se kalup ne napuni. Preko tjestenine pospite mozzarellu narezanu na kockice i cheddar sir te još dodatno svaki komad tjestenine rigatoni napunite malim komadom svježe mozzarelle. 

Dodajte preostali umak, još malo sira na vrh, pokrijte posudu aluminijskom folijom i pecite 20 minuta, a zatim maknite foliju i pecite još 10 minuta, piše Metro.

Znate li koja je tjestenina puna proteina i zašto je to bitno?

1/3
Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
13:42 15.06.2021.

Ahahaaaa, da torta od tjestenine. opet vecernji i anglosaksonsko smece.

GE
genex
14:12 15.06.2021.

fuj fuj fuj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije