NAJVAŽNIJI DAN

Od godišnjeg doba do sretnih brojeva: Stručnjaci otkrili kako odabrati savršen datum vjenčanja

Mladenci
Getty Images
25.07.2024.
u 10:30

. O datumu ovisi često i mnogo toga drugog vezanog uz planiranje vjenčanja – odabir savršene lokacije, stil uređenja i slično

Vjenčanje je jako važan dan u životu svakog čovjeka, a odabir datuma jedan od najvažnijih detalja prilikom planiranja. O datumu ovisi često i mnogo toga drugog vezanog uz planiranje vjenčanja – odabir savršene lokacije, stil uređenja i sl. Stoga prilikom odabira vjenčanja ne treba brzati i valja pomno promisliti te razgovarati s partnerom prije donošenja konačne odluke. Evo nekoliko faktora koje biste prilikom donošenja odluke trebali imati na umu, piše Wedgewood Weddings.

Godišnje doba: Proljeće i jesen su najpopularnija godišnja doba za vjenčanja. No, nemojte robovati tom običaju, prekrasno vjenčanje moguće je organizirati i tijekom ljeta i zimi. Štoviše, izvan vrhunca sezone možda prođete jeftinije u restoranima i na drugim lokacijama specijaliziranima za vjenčanja. Danas su vrlo popularna tematska vjenčanja pa je često i s tim detaljem potrebno uskladiti datum vjenčanja. Primjerice, ako želite da vam vjenčana dvorana bude ukrašena suncokretima, to ćete lakše organizirati u jesen nego u proljeće.

VEZANI ČLANCI:

Radni dani: Vjenčanja koja se održavaju tijekom vikenda, osobito subotom, vrlo su tražena i ograničavaju izbor za prostor i dobavljače. Uzmete li u obzir mogućnost da vjenčanje organizirate na radni dan, otvarate mogućnost za više dostupnih datuma i često možete računati na niže cijene određenih usluga. Uz subotu, kod nas se vjenčanja ponekad održavaju i petkom, no na zapadu nema ništa neobično u tome ako se netko odluči vjenčati u ponedjeljak ili srijedu.

Sretni dani: Čak i ako niste praznovjerni i nemate svoj sretan broj, uključite u planiranje i malo sreće. Primjerice brojevi 7 i 11 tradicionalno se smatraju sretnima u američkoj kulturi, a 8 je najsretniji broj u kineskoj kulturi jer njegov izgovor zvuči kao 'bogatstvo'. Vjenčanje prvog dana u mjesecu također je dobar izbor jer broj jedan simbolizira jedinstvo i nove početke. Broj dva simbolizira partnerstvo i dvojnost. Treći u mjesecu je sretan diljem svijeta jer je u drevnoj mistici povezan s pozitivnim vibracijama. Drevni Egipćani povezivali su broj četiri s moći i zaštitom i taj je dan u mjesecu poznat kao dobar dan za ulazak u novi dom. Pet predstavlja avanturu i energiju, šest je povezan s Venerom koja simbolizira strast i harmoniju. Sedmi dan u mjesecu je povezan s brakom jer nije lako djeljiv. Deveti u mjesecu je sretan jer sadrži trostruku moć trojke.

GALERIJA: Britanci oduševljeni našim otokom: 'Savršen je za vjenčanja i odmore'

Mladenci
1/5

Numerologija: Korištenje numerologije za odabir datuma vjenčanja također može biti jedinstven način za uključivanje pozitivnih vibracija u vaš vjenčani dan. Numerolozi vjeruju da broj vašeg životnog puta, do kojeg se dolazi zbrajanjem znamenki vašeg datuma rođenja, definira tko ste. Računa se tako što ćete mjesec, dan i godinu svog rođenja svesti na jednoznamenkaste brojeve. Ako je vaš rođendan u prosincu, na primjer, zbrojite 1+2 da biste dobili 3. Mjesec: 11 = 1+1 = 2, dan: 24= 2+4 = 6, godina: 1987 = 1+9+8+7 = 25 = 2+5 = 7. Zatim zbrojite tri jednoznamenkasta broja 2+6+7 = 15 = 1+5 = 6. To znači, ako je vaš rođendan 24. studenoga 1987., broj vašeg životnog puta je 6.

Zabavni datumi: Tijekom ovog desetljeća mnogi parovi, zbog zgodne simbolike, za vjenčanje rado biraju 20. dan u mjesecu. Za dodatnu zabavu, neki parovi će pričekati idući petak 13. i baš na taj dan isplanirati vjenčanje. Možda i vi imate neki fora datum čija simbolika će biti zabavna vašem partneru i gostima.

Pun mjesec: Neki narodi vjeruju kako vjenčanje u noći punog mjeseca donosi sreću. Još su drevni Grci vjerovali da su brakovi tijekom punog Mjeseca najuspješniji i najsretniji. Ako ništa drugo, odlučite li se za tu opciju, sigurno ćete imati prekrasne vjenčane noćne fotografije s čarobnom kuglom na nebu.

Žena se udala u ružičastoj vjenčanici pa je mnogi kritizirali: 'Odvratna je i neukusna!'

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije