Bijelo meso često je suho i mnogima nije najomiljeniji izbor.
Ipak, ako znate kako pripremiti piletinu, meso će zadržati svoju sočnost.
Ako niste ljubitelj pečenih pilećih prsa, birajte batke i zabatke. Svakako ih pecite s kožom kako bi meso bilo što sočnije.
Pripremite marinadu kojom ćete premazati meso za sočan, ukusan i hrskav doživljaj.
Sastojci:
– Pileći batak (komada po želji)
– Pola šalice meda
– Malo vode
– Žličica mljevene crvene paprike
– Dvije jušne žlice jabučnog octa
– Jedna i pol žličica soli
– Jedna žličica crnog papra
Priprema:
Zagrijte pećnicu, pomiješajte sastojke i stavite u pećnicu dok se smjesa ne ugrije, odnosno, pojave se mjehurići na površini. Izvadite i ostavite sa strane. Meso posolite i popaprite i stavite na lim ili papir za pečenje. Namažite meso s pripremljenom marinadom. Pecite meso oko pola sata, a zatim ponovno premažite. Ostavite da se peče još 10-ak minuta dok meso ne bude pečeno do kraja, a kada je spremno za serviranje, premažite još jednom marinadom prije posluživanja.
>>Evo zašto ne biste smjeli ostaviti piletinu da se odmrzava na sobnoj temperaturi
>>Jeste li primijetili bijele linije na piletini? Evo što one znače...
40 minuta pečenja pileta? Kakvog pileta, nekog malog od pola kile? Gospođo Draškić, jeste li Vi ikada pekli pile? Pokušajte. Samo ne s četrdeset minuta pečenja.