Dobro je znati

Ostatke hrane nikada ne biste trebali zamotati u aluminijsku foliju, evo zašto

shutterstock
18.04.2022.
u 16:40

Postoje druge, sigurnije, metode.

 Ostatke hrane, nakon jela, treba u nešto zamotati, pohraniti, ali aluminijska folija koja se često koristi baš i nije najbolji izbor.

Kada još toplo jelo prekrijete aluminijskom folijom, razne bakterije počnu naglo rasti i razmnožavati se jer ulazi previše zraka, tvrde iz Ministarstva zdravstva u Washingtonu. 

Lindsay Malone, stručnjakinja za hranu iz Cleveland klinke kaže da bi hranu trebalo pohraniti u posudice koje se mogu dobro zatvoriti kako ne bi ulazio zrak, a samim time i bakterije. Isto tako, spremiti je treba tek kada se potpuno ohladi - do tada je ostavite u loncu ili tavi u kojoj ste kuhali.

Genijalan trik da pečeni krumpirići budu hrskavi baš svaki put:

1/5

Nakon što se ohladi, treba je spremiti u hladnjak, a ne ostaviti na sobnoj temperaturi - ovo posebno vrijedi za meso i mliječne proizvode.

Svaku hranu koja je na sobnoj temperaturi stajala dulje od nekoliko sati trebalo bi, u pravilu, baciti jer su se bakterije sigurno stvorile i nije više sigurna za jesti, prenosi The Health.

Cijelo vrijeme pogrešno ribate sir: Ovaj trik olakšat će cijeli posao!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije