Rachael Finch, djevojka koja se bavi modelingom oduševila je Instagram pratitelje receptom za veganski tiramisu u kojem ona uživa bez grižnje savjesti jer koristi zdravije namirnice. Priprema nije baš kratka, ali vrijedi svake sekunde jer je desert idealan za osvježiti se tijekom ljetnih vrućina.
Sastojci za biskvit:
1 šalica bademovog brašna
1 šalica brašna tapioke
3 žlice kokosovog šećera
1/4 žličice soda bikarbone
Pola šalice kokosovog mlijeka
Pola šalice kokosovog ulja, otopljenog
Malo ekstrakta vanilije
1 žlica jabučnog octa
Priprema:
Upalite pećnicu na 180°C, uzmite kalup 20x30cm i obložite ga papirom za pečenje.
Odvojite suhe i mokre sastojke u dvije zdjele, a kada ste ih zasebno promiješali, dodajte mokre u suhe. Promiješajte i dobivenu smjesu izlijte u pripremljeni kalup. Pecite 15-20 minuta i ostavite sa strane da se ohladi, prenosi Daily Mail.
Sastojci za kremu od kave:
200 g indijskih oraščića koje ste prethodno namočili u vodu i ocijedili
Pola šalice hladnog espressa
3 žlice tekućeg sladila - javorov ili agavin sirup, kokosov nektar ili onaj od datulja...
2 žlice kokosove kreme
2 žličice rastopljenog kokosovog ulja
Priprema:
Sve sastojke stavite u blender ili ih izmiksajte mikserom dok ne dobijete glatku smjesu. Stavite je u hladnjak dok pripremite drugu kremu.
Sastojci za kokos kremu:
4 limenke kokosovog mlijeka (od 400 ml)
2 žlice tekućeg sladila koje ste koristili za prvu kremu
Malo ekstrakta vanilije
Priprema:
Čvrstu kokosovu kremu iz limenke dodajte u posudu - pazite da ne dodajete tekućinu koja se skuplja na vrhu! Dodajte sladilo i vaniliju i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Stavite u hladnjak.
Sastojci za slaganje deserta:
3 žlice hladnog espressa
4 žlice kakao praha
Tamna čokolada, naribana
Priprema:
Uzmite 4 staklenke ili čaše (od nekih 375 ml) i izrežite četiri kruga biskvita, pa ga stavite u posudicu.
Prelijte sa žlicom kave, dodajte kremu od kave, pa onu od kokosa. Posipajte s malo kakaa i ponovite slojeve dok ne dođete do vrha. Vrh ukrasite ribanom čokoladom, kaže Rachael.
Ne možete odoljeti slatkišima? Niste vi krivi, stvar je u genetici