Jedan savjet svakako trebate poslušati – cannole stavite odmah pržiti kako se tijesto na zraku ne bi osušilo. Recept nam je dao mladi, talentirani slastičar Krešimir Bonačić Krešić.
Cannoli s ricottom, malinama i pistacijem
Sastojci:
- 250 g glatkog brašna
- 25 g šećera
- 25 g masti
- 2,5 g soli
- 4 g cimeta
- 4 g kakaa
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 jaje M veličine
- 50 ml vina
- 7,5 g octa
- 300 g ricotta sira
- 80 g šećera
- 100 g svježih malina
- sjeckane pistacije
- čokolada
- mast ili ulje za prženje
Priprema:
Za tijesto izmiksajte mast i šećer, zatim dodajte glatko brašno, sol, cimet, kakao, ekstrakt vanilije, jaje, vino i ocat, te umijesite glatko tijesto svilenkaste strukture. Tijesto razvaljajte i izrežite krugove koje ćete zatim motati oko metalnih rolica. Krajeve tijesta zalijepite s malo vode i jajeta. Zagrijte mast ili ulje do 170-180 °C, ubacite cannole i pržite dok se ne pojave mjehurići na površini tijesta. Za kremu kojom ćete puniti cannole, pomiješajte ricotttu, šećer i nasjeckane svježe maline. Rastopite malo čokolade nad parom i rub svakog cannola umočite u čokoladu. Zatim punite kremom od ricotte i malina i za kraj cannole s obje strane umočite u nasjeckane pistacije.