Zagrebački ugostitelj Petar Pavlić vlasnik je Fluvius cateringa, ali i nagrade Ponos Hrvatske koju je dobio nakon što je mjesec dana besplatno isporučivao po 150 toplih obroka za sve one koji su u potresu ostali bez krova nad glavom.
Osim tom gestom, oduševio je i kada je za doček 2021. godine okupio tim ljudi i u samo dva dana organizirao i pripremio hranu, kolače, šampanjac i sokove za sve djelatnike COVID bolnice (KB Dubrava) koji su tada radili noćnu smjenu.
Sada ovaj 35-godišnjak ima novi, genijalan potez - otvara prvu drive in adventsku kućicu u Markuševcu.
Na ideju je došao, kaže, zbog cijele epidemiološke situacije koja je kod ljudi izazvala strah i nelagodu od velikih gužvi koje su neizbježne na glavnom trgu i u samom centru grada, a koji bi i dalje htjeli uživati u tradicionalnoj adventskoj hrani.
Možete doći automobilom i preuzeti hranu, a možete i sjesti na terasu koja je odmah kraj kućice.
Meni, koji bez sumnje budi apetit već pri samom čitanju, osmislila su dva chefa cateringa Fluvius koji posluje već 18 godina.
Kako su zapravo nastale ukrasne kuglice za bor?
Moći ćete probati domaće kobasice u pecivu koje sami rade, burger s buncekom i zeljem, jedan po njihovoj recepturi s domaćom pljeskavicom i pecivom, BBQ umakom, džemom od ljubičastog luka, i cheddar sirom, te "pijani" pileći burger koji uz salatu, rajčicu, piletinu sir i čips od batata sadrži umak od votke.
Pripremaju još i jelenji gulaš, sarmu s pire krumpirom, grah s kobasicama i buncek sa zeljem i krumpirima.
Od slastica nude germknedle, domaću makovnjaču i orahnjaču, macaronse, sitne božićne kolače i medenjake. Ugrijati se možete uz čašu kuhanog vina ili Hendricks hot gin puncha.
Božićno drvo vam izgleda otužno i gubi iglice? Evo zašto!