FESTIVAL

Ovacije za Hard Time i Dina Dvornika

08.07.2002.
u 00:00

Mršav početak ipak je dobio malo bolji nastavak - druge festivalske večeri Rock Otočeca na zračnoj luci u Prečnom kod Novog Mesta popunile su se rupe u publici. Tijekom vrućeg dana, izašavši iz šatora, kampisti su zabavu potražili u blatu i brojnim sportskim igrama, a padobranci su načičkali nebo, pokazavši zadivljenoj gomili svoje vještine.

Glazbeni program počeo je već u poslijepodnevnim satima nastupom finalista "Dr. Martens" natječaja. Kako se spuštao mrak, raslo je uzbuđenje u publici koju je odličnim nastupom i hard rock zvukom razgalio Gordan Penava sa svojom skupinom Hard Timeom. Mikrofon je potom preuzeo Pero Lovšin, slovenska punk-rock institucija, s kojim je okupljena masa uglas zapjevala brojne hitove.

Nakon što su prošle godine organizatori predstavili najstarijeg sudionika na Rock Otočecu, koji je, na žalost, u međuvremenu i preminuo, ovaj put red je došao na najmlađeg. Pozdravljen burnim pljeskom i ovacijama, svojih pet minuta slave dobio je četverogodišnjak Izidor, koji je bez imalo treme zaplingao po svojoj maloj gitari i prisutnima otpjevao festivalsku himnu.

Užurbanost i panika među fotoreporterima nastala je kad su se na pozornicu popeli članovi Siddharte, megapopularnog i trenutačno najprodavanijega slovenskog benda. Za njihova frenetična nastupa počelo je kišiti, no to nije uplašilo Dinu Dvornika, koji je funky zvukom okrunio drugu festivalsku večer. (žvu)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije