Pikantni riblji zalogaji
Potrebno je: 1 tijesto za pizzu, 30 g ikre („domaći kavijar“, kupuje se u prodavaonicama zdrave hrane), 20 g inćuna, 10 g parmezana, 10 g rikole, 20 g sušene rajčice, cherry rajčice, limun za dekoraciju
Priprema: Razvucite i ispecite tijesto za pizzu. Namažite ga maslinovim uljem, začinite morskom soli, a zatim po njemu rasporedite kavijar, rikolu, inćune, parmezan, sušenu i cherry rajčicu. Prije posluživanja razrežite na osam dijelova.
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
Krema od vanilije u umaku od višanja
Potrebno je: 150 g slatkog vrhnja, 50 g šećera u prahu, 150 g višanja (izvan sezone zamrznutih), 1 vrećica vanilin šećera, 1/3 vrećice želatine, cherry liker
Priprema: Zagrijte slatko vrhnje. Kad počne kuhati, dodajte vanilin šećer, a na kraju želatinu. „Začinite“ cherry likerom. U tavi povežite višnje i šećer. Kad se krema od vanilije ohladi, stavljajte ju u čašu naizmjenično s umakom od višanja.
Foto: Thinkstock
Rikola sa sušenom rajčicom, parmezanom i narom
Potrebno je: 100 g rikole, 20 g sušene rajčice, 10 g parmezana, 30 g nara, cherry rajčice, aceto balsamico, morska sol, maslinovo ulje
Priprema: Rikolu začinite maslinovim uljem, acetom balsamicom i morskom soli. Dodajte sušenu rajčicu i listiće parmezana. Posipajte narom i dodajte cherry rajčicu.
>>Rapska torta vrijedi tri dana truda
>>Znate li što je Aloo tikki takak tak?