Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
top 10

Ovo je 10 najboljih restorana na svijetu: Jeste li ikad posjetili koji?

Ilustracija
Pixabay/Ilustracija
20.06.2024.
u 12:30

Ukusna hrana, predivni ambijent i nezaboravno iskustvo - ovo su najbolji restorani na svijetu.

Prema prestižnoj rang listi ‘50 Best’, koja je autoritet na globalnoj i međunarodnoj gastronomskoj sceni, najbolji restoran na svijetu nalazi se u Barceloni i zove se Disfrutar. Disfrutar se ističe jedinstvenom kombinacijom kreativnih jela, vrhunske tehničke izvedbe i živopisne prezentacije. Na drugom mjestu nalazi se Asador Etxebarri, čija je posebnost u predivnom smještaju u mirnom baskijskom selu, okruženom planinama i bujnom prirodom između Bilbaa i San Sebastiana. 

Treće mjesto zauzima pariški restoran Table by Bruno Verjus, poznat po toploj i pristupačnoj atmosferi koja odražava Verjusovu viziju i posvećenost tima koji rado dijeli informacije o svojim dobavljačima, izvanrednim vinima i hrani.

Prema rang listi "50 Best", koji je autoritet u globalnoj gastronomiji i međunarodnoj gastronomskoj sceni, najbolji restoran na svijetu je u Barceloni i zove se Disfrutar Ono što Disfrutar izdvaja je jedinstvena kombinacija kreativnih jela, vrhunske tehničke izvedbe i živopisne prezentacije. Na drugom mjestu je Asador Etxebarri. Njegova jedinstvenost leži u predivnom smještaju u mirnom baskijskom selu, okruženom planinama i bujnom prirodom između Bilbaa i San Sebastiana. Na trećem mjestu je pariški Table by Bruno Verjus. Topla i pristupačna atmosfera rezultat je Verjusove vizije i posvećenog tima koji rado dijeli informacije o svojim dobavljačima, izvanrednim vinima i hrani. Photo: Marko Picek/PIXSELL
Foto: Marko Picek/PIXSELL

Četvrti na ovoj listi je i DiverXo u Madridu. DiverXo, pod vodstvom kuhara Dabiza Muñoza, poznat je po svojoj avangardnoj kuhinji koja spaja tradicionalne okuse s modernim tehnikama i kreativnim prezentacijama. Restoran pruža jedinstveno iskustvo koje prkosi konvencijama i stalno pomiče granice kulinarske umjetnosti. 

Među najboljima na svijetu, na petom mjestu, nalazi se i Maido u Limi. Maido, vođen chefom Mitsuharu Tsumura, poznat je po svojoj izvanrednoj nikkei kuhinji, koja spaja peruanske i japanske kulinarske tradicije. Restoran je postao simbol inovacije i izvrsnosti u gastronomiji, s jelima koja savršeno kombiniraju okuse i tehnike iz oba kulinarska svijeta. 

Smješten u srcu Manhattana, Atomix je postao sinonim za sofisticiranost i inovaciju u gastronomiji. Vođen chefom Junghyun Parkom, restoran nudi modernu korejsku kuhinju koja spaja tradicionalne tehnike s avangardnim pristupima, a to ga je dovelo i do šestog mjesta na ovoj listi. Svaki detalj, od interijera do prezentacije jela, osmišljen je s izuzetnom pažnjom, stvarajući iskustvo koje zadovoljava i najzahtjevnije gurmane. 

VEZANI ČLANCI:

Vođen talentiranim chefom Jorgeom Vallejom, Quintonil nudi inovativna jela koja spajaju tradicionalne meksičke okuse s modernim tehnikama kuhanja. Restoran se ponosi korištenjem lokalnih sastojaka, a njegova filozofija temelji se na održivosti i poštovanju prema prirodi. S toplim i elegantnim ambijentom, Quintonil pruža nezaboravno gastronomsko iskustvo koje odražava bogatstvo i raznolikost meksičke kuhinje te je zasjeo na 7. mjesto. 

U Kopenhagenu se ističe restoran Alchemist, koji je postao sinonim za inovaciju i avangardu u kulinarskom svijetu. Predvođen chefom Rasmusom Munkom, Alchemist nudi jedinstveno gastronomsko putovanje koje nadilazi tradicionalne okvire kulinarstva, a našao se na osmom mjestu ove liste. Svaki posjet restoranu je multisenzorno iskustvo, gdje se hrana, umjetnost i performans ujedinjuju kako bi stvorili nezaboravno doživljaj. 

VEZANI ČLANCI:

Vođen karizmatičnim chefom Gagganom Anandom, restoran Gaggan nudi jedinstvenu fuziju indijskih okusa s modernim tehnikama molekularne gastronomije. Poznat po svojoj inovativnosti i hrabrom pristupu kuhanju, Gaggan pruža multisenzorno gastronomsko iskustvo koje iznenađuje i oduševljava goste, što ga je i dovelo na deveto mjesto. Svako jelo u restoranu Gaggan pažljivo je osmišljeno kako bi ispričalo priču, kombinirajući bogate indijske začine s modernim kulinarskim tehnikama. 

Don Julio u Buenos Airesu zauzima 10. mjesto među najboljim restoranima na svijetu, posebno je poznat po svojoj vrhunskoj argentinskoj kuhinji. Smješten u živopisnom kvartu Palermo, Don Julio je omiljeno odredište za ljubitelje mesa, posebno zbog svoje izvanredne ponude savršeno pripremljenih odrezaka. Restoran kombinira tradicionalne tehnike asado pečenja s modernim pristupom, stvarajući jedinstvena i nezaboravna jela.

Iznenadila se kada je vidjela uslugu koju su joj naplatili u restoranu: 'Nisam znala da to postoji!'

 

Komentara 1

DO
DocSlav
17:38 20.06.2024.

Nisam posjetio niti jedan od 10 hrvatskih najboljih..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije