Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
presretni su

Majka rodila rijetke identične četvorke: 'Prvo sam izgubila četvero djece, a sada ih imam šestero!'

Facebook/@The Smith Quad Squad
19.06.2024.
u 13:30

Karissa je uspjela nositi četvorke do 29. tjedna i tri dana, sve dok preeklampsija nije prisilila liječnike da ih porode ranije

Mama Karissa Vancamp-Smith (34), koja je izgubila četvero djece, sada je majka rijetkih identičnih četvorki koje je začela prirodnim putem. Karissa i njezin suprug Dillon (32) otkrili su da očekuju dijete u prosincu 2021. Bili su šokirani kada je ultrazvuk otkrio da će dobiti četvorke nakon spontanog pobačaja, mrtvorođenčeta i dvije smrti dojenčadi. Tek kad je Karissa rodila u 29. tjednu, saznali su da su četvorke identične, piše The Sun.

Bebe Zackariah Dever, Lincoln Jesse, Ian Shane i Daniel Robert, rođeni su carskim rezom 17. lipnja 2022. i svi su bili kod kuće sedam tjedana kasnije. "Imala sam prekrasnu trudnoću, ali nakon razvoja preeklampsije, liječnici su ih odlučili rano poroditi", rekla je Karissa, pedijatrijska medicinska sestra iz Phelpsa, New Yorka.

VEZANI ČLANCI:

"Nakon prethodnih pobačaja, znala sam da neću moći izdržati ako izgubim još jedno dijete. Saznanje da imamo četvorke bio je veliki šok, ali činilo se gotovo kao sudbina", ispričala je. Karissa i Dillon oklijevali su pokušati dobiti još jedno dijete nakon spontanog pobačaja, mrtvorođenog djeteta i dvije smrti dojenčadi tijekom osam godina. Majka šestero djece izgubila je svoje prve blizance, Lucasa i Ryana, u srpnju 2014., nakon prijevremenog poroda u 20. tjednu.

"Lucas je bio mrtvorođen, a Ryan je živio sedam minuta - to nas je jako pogodilo. Održali smo privatni sprovod i posadili im spomen drveće u našem vrtu", rekla je Karissa. "Dillon i ja smo oduvijek željeli djecu, ali dali smo si vremena da odtugujemo prije nego što pokušamo ponovno."

Slomljenog srca, ali očajnički želeći bebu, par je pokušao ponovno četiri mjeseca kasnije - i Karissa je odmah zatrudnjela. Rodila je Tylera u bolnici Mercy u Buffalu 30. svibnja 2015. "Kada je došao Tyler, zdrav i sretan, bili smo presretni", rekla je o svom sinu, koji sada ima 8 godina. 

U lipnju 2017. Karissa je ponovno zatrudnjela s blizancima, ali nakon 23 tjedna i tri dana imala je prijevremeni porod 7. studenog 2017., što je dovelo do rođenja Elijaha i Coltona carskim rezom. Elijah je umro 12 dana kasnije od nekrotizirajuće upale pluća  — rijetkog, ali teškog stanja pluća. "Nisam imala nikakve znakove da ću dobiti trudove, ali sam znala da nešto nije u redu", rekla je Karissa. "Colton je bio do bokova u mom porođajnom kanalu i morala sam ih odmah poroditi. Tri dana nakon što su rođeni, saznali smo da Colton ima krvarenje četvrtog stupnja na mozgu i da je imao 10% šanse da preživi, ​​ali odlučili smo se boriti za njega. Tada mi se srce slomilo", rekla je.

Colton, koji sada ima 6 godina, proveo je 132 dana u bolnici i dijagnosticirana mu je cerebralna paraliza u studenom 2019. "Prve godine Coltonova života ulazili smo i izlazili iz bolnice jer njegov imunološki sustav nije postojao. Trebalo nam je neko vrijeme da se prilagodimo životu s djetetom s posebnim potrebama, ali on je naš mali borac – ponosni smo na njega. U to sam vrijeme saznala da imam nesposoban grlić maternice, pa sam bila na operaciji kako bih izbjegla ponovni prijevremeni porod", prisjetila se.

Dvije godine nakon rođenja Coltona, u kolovozu 2019., Karissa je ponovno zatrudnjela s Willom Grace, ali ju je izgubila u 14. tjednu nakon što joj je srce prestalo kucati. To ih je potpuno slomilo. "Do tada sam izgubila četiri bebe i nisam mogla ponovno prolaziti kroz ovu bol", rekla je.

U listopadu 2021. Karissa se osjećala spremnom ponovno pokušati i bila je trudna dva mjeseca kasnije — rani pregled otkrio je da ima četvorke. "Odmah su se dvije bebe pojavile na ekranu, a zatim je došla treća beba, pa četvrta. Ostali smo bez riječi", kaže. Karissa je uspjela nositi četvorke do 29. tjedna i tri dana, sve dok preeklampsija nije prisilila liječnike da ih porode 17. lipnja 2022. u bolnici Strong Memorial. 

VEZANI ČLANCI:

"S obzirom na moju povijest, pobrinula sam se da svaku bol koju sam imala provjeri liječnik. Bila sam dehidrirana i krvni tlak mi je bio skokovit pa sam ostala u bolnici 10 dana prije nego što su dečki morali izaći. Bila sam prestravljena, ali sam se trudila ostati mirna zbog svojih beba. Nismo imali pojma da su identični dok liječnik nije primijetio njihovu sličnost i jednu posteljicu. Bili su zdravi, ali su ostali u bolnici jer su se rodili prerano", objasnila je.

Sedam tjedana kasnije, Karrisa i Dillon odnijeli su svoje četvorke kući i sada jedva čekaju proslaviti svoj drugi rođendan. "Puno toga se moralo promijeniti, morala sam odustati od punog radnog vremena, a noći su bile besane. Kuća mi je vrlo bučna jer svaki od mojih dječaka ima svoj poseban karakter, a ja sam od glave do pete u praonici rublja. Sada imaju skoro dvije godine i izrasli su u individualne ličnosti unatoč tome što su na mnogo načina slični. Tyler i Colton vole biti starija braća, opsjednuti su njima. Imamo spomen drvce za Lucasa, Ryana, Elijaha i Willu Grace i očuvat ćemo uspomene na njih. Iako je teško prihvatiti da sam izgubila četiri bebe, zahvalna sam što imam šest prekrasnih dječaka", zaključila je. 

Žena ostala trudna u 56. godini: 'Mislila sam da su doktori ludi i da je to nemoguće!'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije