youtuber snimio svoje iskustvo

Ovo je najdublji podzemni hotel na svijetu: Kako je to noćiti 400 metara ispod zemlje?

YouTube/screenshot
05.10.2024.
u 11:43

Ovaj poseban hotel nalazi se u nekadašnjem rudniku škriljevca ispod planina Snowdonia u Sjevernom Walesu

Iako hoteli s pet zvjezdica i vrhunskom usluge zvuče itekako primamljivo, jeste li ikada razmišljali o tome da ostanete u nečemu manje konvencionalnom? Ako tražite hotel koji je malo ekstremniji, Sjeverni Wales možda ima pravo mjesto za vas. Duboko u nekadašnjem rudniku škriljevca ispod planina Snowdonia nalazi se najdublji podzemni hotel na svijetu, piše LADbible.

Četiri kabine koje čine Go Below's Deep Sleep nalaze se 420 metara ispod površine Zemlje, dublje nego što je visina gornjeg kata njujorškog Empire State Buildinga (380 metara). No, noćenje u podzemnim nastambama nije za one sa slabim živcima. Za početak se morate upustiti u 45-minutno pješačenje pod vodstvom stručnih vodiča samo da biste došli do ulaza u rudnik, nakon čega ćete proći kroz mračni rudnik da biste došli do kabina. 

A kada stignete tamo, morat ćete se umotati u nešto toplo za noć jer je prosječna temperatura u najdubljoj kabini 10 stupnjeva Celzijevih. Go Below opisuje noć pod zemljom kao 'iskustvo kakvo nikada niste doživjeli,' a ovo iskustvo košta između 375 i 575 funti za dvije osobe (između 435 i 670 eura). 

VEZANI ČLANCI:

Noć u najdubljem hotelu odlučio je prije godinu dana provesti YouTuber Josh, poznatiji kao TheBurntChip. On je podijelio svoje iskustvo noći u Deep Sleepu, a video je pregledan više od milijun puta. Josh je ondje noć proveo s kolegom i kreatorom sadržaja pod nazivom ArthurTV. Nakon spomenutog pješačenja do ulaza u rudnik, par je započeo svoje putovanje ispod zemlje.

Prvo su prolazili kroz rudnike samo s baterijskim svjetiljkama pričvršćenima na kacige, a zatim su došli do nesigurnog seta stepenica. "Ne želim više ići tamo", rekao je Josh. No, to će se ispostaviti kao najmanja od njegovih briga. Prijatelji su zatim morali proći kroz nekoliko pukotina prije nego što su skočili s visine od 30 metara, naravno  uz korištenje sigurnosne opreme.

Njihovo pomalo varljivo putovanje nastavilo se dok su gazili kroz vodu i nailazili na daljnje padove, prije nego što su konačno stigli do smještaja.  Sam hotel imao je električnu rasvjetu, tekuću vodu i pravi WC. Ugodne spavaće sobe uključivale su krevete od kovanog željeza s jastucima, poplunima i mekanim pokrivačima.

Nakon što su uživali u zasluženom obroku, dečki su se smjestili za noć, a Josh je priznao da je bilo "ledeno" u rudnicima. "Dok hoteli postaju sve viši i luksuzniji, ono što Go Below radi je zaista jedinstveno. S vremena na vrijeme, važno je vratiti se na Zemlju i izgubiti se u uzbuđenju velikih avantura", ispričao je Josh, "Možda se nikada neću oporaviti od tog skoka slobodnim padom".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije