PROMO

Ovo su najpopularniji vodeni sportovi u kojima se ovog ljeta morate okušati!

Hervis
Foto: People photo created by wayhomestudio - www.freepik.com
1/3
27.07.2021.
u 08:57

Sviđa vam se kombinacija opuštanja i aktivnog odmora na ljetovanju? Onda ove sezone napunite baterije uz najzanimljivije sportove na vodi!

Odmorite se od svakodnevnih poslovnih i privatnih briga uz aktivnosti u vodi, pod vodom i na vodi. Upoznajte tri najomiljenija vodena sporta današnjice, a koja istovremeno uveseljavaju pustolove te su idealna za obiteljska ljetovanja i druženja s prijateljima na plaži.

Ovog ljeta upoznajte najdraže mjesto ili plažu iz drugačije perspektive, zaronite glavu i istražite što sve krije tirkizno plavo more ili uživajte u ljepoti netaknute prirode koju promatrate s pučine – uz snorkeling, kajaking i SUP.

Snorkeling

Nakon ručnika i kreme za sunčanje, treći najčešći rekvizit bez kojeg se ne ide na plažu je oprema za snorkeling, odnosno maska za ronjenje i dihalica. Jer, bez obzira na godine, svi kad-tad zavirimo glavom ispod površine mora kako bi doznali kakve sve ljepote krije naše najdraže kupalište.

Podvodni svijet plićaka u kojem se ribe, puževi i rakovi nalaze na dohvat ruke oduvijek je budio dječju znatiželju. Uz kvalitetnu masku za ronjenje sa silikonskim obrubom koji ne pritišće lice i panoramsko vidno polje dijete može satima istraživati vodeni krajolik, a dihalica će mu omogućiti da neometano diše dok pluta na površini. Odrasli i nešto iskusniji plivači mogu se otisnuti u nešto dublje vode i istražiti što sve krije omiljena uvala – roneći na dah.

Snorkeling je jednostavan i zabavan način upoznavanja s podmorjem jer za ovu vrstu ronjenja nije potrebna fizička priprema niti odlazak na tečaj ili u posebnu školu za ronjenje. Za snorkeling vam ne trebaju niti specifične dozvole, najam instruktora niti kupnja specijalne opreme poput ronilačkog odijela i boce s kisikom jer se ova ljetna atrakcija odvija isključivo na površini bilo koje uvale ili plaže.

Kajaking

Želite posjetiti otočić ispred omiljene plaže, ali je predaleko da biste plivali do njega? Zanima vas spilja u blizini vaše uvale, no do nje se dolazi samo morskim putem? Fascinira vas kakav je pogled na grad s pučine, ali nemate brodić? Sjednite se u kajak i zaveslajte do odredišta!

Foto: People photo created by senivpetro - www.freepik.com

Naime, kajakarenje je uzbudljiv vodeni sport u kojem se plovilo, odnosno kajak, pokreće veslanjem. S njim ćete moći ući i u najpliće uvale, veslati uz stijene, pa čak i pronaći skrivene plaže na kojima nema turista. Dok veslate i divite se ljepotama prirode, nećete ni primijetiti da svakim zaveslajem jačate svoje tijelo, a najviše leđa, ramena i ruke. Čak i kada se umorite od veslanja, uvijek možete predahnuti i rashladiti se skočivši u more, pa s lakoćom ponovo ući u kajak i nastaviti s vožnjom.

SUP

Ljeto je savršena prilika da isprobate najatraktivniji vodeni sport današnjice – SUP! Ovaj „mlađi brat“ surfanja već je nekoliko godina zaredom senzacija na jadranskim, ali i svjetskim plažama. Vole ga i djeca i odrasli zato što je odličan spoj tjelovježbe i zabave, te se vrlo brzo nauči.

SUP (skraćenica engleskog naziva „Stand Up Paddle“) je naziv za uspravno veslanje na dasci koja pluta na površini vode. Djeluje na sve mišiće tijela, a s obzirom na to da je održavanje ravnoteže najzahtjevniji dio ovog sporta, najviše ćete osjetiti utjecaj na mišiće kralježnice, nogu i ruku. Početnike će u startu mučiti gravitacija i česti padovi u vodu, no začas će shvatiti kako kontrolirati vodu pod nogama.

Foto: Water photo created by diana.grytsku - www.freepik.com

SUP je i sjajna obiteljska zanimacija jer se može prakticirati na skoro svim vodenim površinama, a daske su dovoljno velike da na njima ima mjesta i za dijete ili kućnog ljubimca, a koji će vam biti izvrsno društvo u razgledavanju okoliša i morskog dna.

Najvažniji dio vašeg ljetovanja je dobro se zabaviti. Da bi u tome i uspjeli, potrebni su vam dobra volja, mirno more i kvalitetna SUP oprema koju možete i – iznajmiti! Naime, specijalizirana trgovina sportske opreme Hervis nudi mogućnost najma cijelog kompleta za supanje, bez obzira idete li na kratke izlete ili pak višetjedne godišnje odmore.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije