Korištenje previše umaka, uporaba gotovog sira, samo su neke od najčešćih pogrešaka koje kuhari rade kada pokušavaju stvoriti autentični talijanski okus tjestenine, piše Dailymail.
- Predlažem da uvijek slijedite vrijeme ispisano na paketu. Svježa tjestenina je najbrža. Tu govorimo o samo dvije minute. U usporedbi sa špagetima, makaronima treba puno dulje, od 10 do 11 minuta. Kada imate veliku svježu tjesteninu, okus je već unutra. Potrebno je samo dodati kapljicu ekstra djevičanskog maslinovog ulja i posuti malo parmezana.
Ako želite poboljšati okus, onda možete upotrijebiti umak, ali samo u maloj žličici. Ljudi često pogriješe dodajući previše umaka. Najtradicionalniji način za stvaranje odlične tjestenine je poštovati proporcije. Tjestenina je kraljica, a umak je samo alat- kazala je kuharica Antonella Rana.
Također, nikada ne smijemo dodavati ni ketchup. Kada je riječ o umaku od rajčice, možete se poigrati s više povrća, kao što je češnjak, luk, mrkva, celer, ali i ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar.
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje je moderator i platforma koju ne smijete propustiti. Ono ulju daje bolju boju, okus i hranjive tvari nego li obično maslinovo ulje. Što se tiče papra, dodajte ga u vrlo maloj količini jer on ne smije biti protagonist recepta. Posljednji osnovni sastojak je svježe bilje kao što su bosiljak, timijan ili chive. Vjerujem da kada kuhate sa svježim začinskim biljem, svako jelo je bolje- dodala je Rana.
Pogledajte video: Supernamirnice koje trebate imati u svom domu