Desert koji će uljepšati svaki uskršnji stol osmislila je autorica bloga Petite i popularnih kuharica 'The Petite Cook' i '20 Minute Italian' Andrea Soranidis, inače i kreatorica popularnih recepata poput recepta za 'magičnu čokoladnu tortu i za slane kolačiće sa samo tri sastojka.
Savjeti za kuhanje jednog chefa koji će svima dobro doći: Ovo želite znati....
Za ovaj vam jednostavan tart s voćem treba:
- domaće prhko tijesto za podlogu (može i kupovno)
- glazura od mascarpone sira
- nasjeckano voće
Ako nemate vremena za umijesiti tijesto, kaže Soranidis, možete koristiti i ohlađeno kupovno tijesto, a prije pečenja ga se na pet minuta stavlja u hladnjak, nakon čega 15-ak minuta peče na 200 C stupnjeva.
- Tijesto će još biti mekano kad ga izvadite iz pećnice, pa pustite da se ohladi i stvrdne - rekla je Soranidis za Metro.
Nakon toga u velikoj zdjeli umuti mascarpone sir s malo šećera i korice naranče, dok smjesa ne postane kremasta, a zatim ju ravnomjerno rasporedite po ispečenom tijestu i dodajte voće.
- Osobno volim koristiti što šarenije voće, pa stavljam mango, naranču, jagode, maline, borovnice i kivi - kaže Soranidis i napominje da je ovaj kolač idealan za djecu jer je zbog voća ipak zdraviji od uobičajenih 'teških' uskrsnih slastica s čokoladom, a zahtjeva i minimalno sastojaka i napora.
Nikada ne biste trebali ispirati tanjure prije stavljanja u perilicu, evo zašto: