Začinsko bilje

Par travki za carsko jelo; mirisi i hrana vole se javno

začini
Arhiv VL-a
13.03.2011.
u 11:45

Neka najjednostavnija jela s nekoliko travki začinskoga bilja postaju prave poslastice, a neki su se toliko sljubili, poput rajčice i bosiljka, kadulje i pečenja, ribe i ružmarina..., da ih je nemoguće razdvojiti

Uporaba začinskog bilja u kuhinji otvara vrata nepreglednom carstvu okusa koji će maziti i najrazmaženije nepce. Neka najjednostavnija jela s nekoliko travki začinskoga bilja postaju prave poslastice, a neki su se toliko sljubili, poput rajčice i bosiljka, kadulje i pečenja, ribe i ružmarina..., da ih je nemoguće razdvojiti. Ne zaboravite da je tajna uvijek u – svježini!

 

Vlasac – profinjen okus nalik češnjaku, ali puno blaži. Upotrebljavaju se i listovi i stabljika. Sprečava povraćanje i potiče rad bubrega. Idealan za juhe, umake, namaze...

 

Čili – ljut začin koji će osvježiti i najdosadnije jelo. Upotrebljavaju se samo plodovi. Oprezno sa sjemenkama, one su srž ljutine, a njihovim mljevenjem dobiva se kajenski papar. Kombinirajte ga prema okusu, potiče znojenje.

 

Bosiljak – blago papren, intenzivna mirisa koji osvaja. Upotrebljavaju se samo listovi. Potiče rad želuca i otvara tek. Kombinirajte ga s jelima od tjestenine, salatama uz rajčicu i sireve, za pesto, pa čak i uz voće...

 

Metvica – ugodna okusa i svježeg mirisa, slaže se uz sva jela, podjednako slana i slatka. Upotrebljavaju se listovi svježi ili sušeni. Istočnjaci je koriste uz kiselo mlijeko, a Zapadnjaci u salatama, desertima, pečenjima, uz ribu pa i koktele.

 

Lavanda – ima mjesto i u kuhinji, upotrebljavaju se cvjetovi, a dodaje se ribama, peradi, pečenjima i rižotima. Čaj osvježava i smiruje.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
00:03 18.03.2011.

REISHI GLJIVA (GANODERMA LUCIDUM) POMAŽE I U LIJEČENJU KARCINOMA TE POJAČAVA IMUNITET Reishi je suvremenoj medicini poznata već desetljećima, kinezima već 4.000 godina, iako se nekad nije znalo za karcinome u današnjem obliku. KAVA, ČAJ, KAKAO i KAPSULE s extraktomom \"gljive BESMRTNOSTI\", Ganoderma lucidum, kineski LING ZHI; japanski: REISHI, LJEKOVITA GLJIVA koja već 4.000 g. USPJEŠNO OBUZDAVA ZLOČUDNE STANICE. http://www.facebook.com/profile.php?id=100002073085126 SMS 099 / 857 56 42 ganocafe@hi.t-com.hr

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije