Uporaba začinskog bilja u kuhinji otvara vrata nepreglednom carstvu okusa koji će maziti i najrazmaženije nepce. Neka najjednostavnija jela s nekoliko travki začinskoga bilja postaju prave poslastice, a neki su se toliko sljubili, poput rajčice i bosiljka, kadulje i pečenja, ribe i ružmarina..., da ih je nemoguće razdvojiti. Ne zaboravite da je tajna uvijek u – svježini!
Vlasac – profinjen okus nalik češnjaku, ali puno blaži. Upotrebljavaju se i listovi i stabljika. Sprečava povraćanje i potiče rad bubrega. Idealan za juhe, umake, namaze...
Čili – ljut začin koji će osvježiti i najdosadnije jelo. Upotrebljavaju se samo plodovi. Oprezno sa sjemenkama, one su srž ljutine, a njihovim mljevenjem dobiva se kajenski papar. Kombinirajte ga prema okusu, potiče znojenje.
Bosiljak – blago papren, intenzivna mirisa koji osvaja. Upotrebljavaju se samo listovi. Potiče rad želuca i otvara tek. Kombinirajte ga s jelima od tjestenine, salatama uz rajčicu i sireve, za pesto, pa čak i uz voće...
Metvica – ugodna okusa i svježeg mirisa, slaže se uz sva jela, podjednako slana i slatka. Upotrebljavaju se listovi svježi ili sušeni. Istočnjaci je koriste uz kiselo mlijeko, a Zapadnjaci u salatama, desertima, pečenjima, uz ribu pa i koktele.
Lavanda – ima mjesto i u kuhinji, upotrebljavaju se cvjetovi, a dodaje se ribama, peradi, pečenjima i rižotima. Čaj osvježava i smiruje.
REISHI GLJIVA (GANODERMA LUCIDUM) POMAŽE I U LIJEČENJU KARCINOMA TE POJAČAVA IMUNITET Reishi je suvremenoj medicini poznata već desetljećima, kinezima već 4.000 godina, iako se nekad nije znalo za karcinome u današnjem obliku. KAVA, ČAJ, KAKAO i KAPSULE s extraktomom \"gljive BESMRTNOSTI\", Ganoderma lucidum, kineski LING ZHI; japanski: REISHI, LJEKOVITA GLJIVA koja već 4.000 g. USPJEŠNO OBUZDAVA ZLOČUDNE STANICE. http://www.facebook.com/profile.php?id=100002073085126 SMS 099 / 857 56 42 ganocafe@hi.t-com.hr