krizna treća

Parovi s malom djecom najugroženiji: Veća vjerojatnost za razvod nakon tri godine braka

obitelj, razvod, nasilje, dijete
Foto: Thinkstock
27.02.2014.
u 10:36

Četiri od pet ispitanika kaže da je njihov odnos izgubio na kvaliteti uslijed obveza koje donosi podizanje i briga za bebu ili mlađu djecu.

Novo istraživanje otkrilo je da parovi s malom djecom imaju najveću vjerojatnost za razvod nakon tri godine braka.

Stručnjaci tvrde da pred pritiskom žongliranja između karijere, roditeljskih obveza i sve češće pojave zamjene muških i ženskih uloga, sve je veći broj emotivnih veza koje ne uspijevaju opstati.

Istraživanje koje je provela jedna internetska stranica, u kojem je sudjelovalo 1.500 osoba, pokazalo je da su današnji parovi čak 4,5 puta skloniji razvodu nakon tri godine nego nakon sedme godine koja se do sada percipirala kao krizna.

Značajni postotak od 21 posto parova otkrilo je da je njihova veza pukla nakon što su zajedno proveli između dvije i četiri godine, a zabrinjavajućih 12 posto parova se razvelo nakon samo godinu dana. Usporedbe radi, samo tri posto parova razvelo se nakon sedme godine veze.

Foto: Thinkstock

Pokazalo se da su djeca najveće iskušenje za vezu. Gotovo polovina roditelja (42 posto) izjasnilo se da su ih potomci udaljili, a samo trećina smatra da su ih približili.

Četiri od pet ispitanika kaže da je njihov odnos izgubio na kvaliteti uslijed obveza koje donosi podizanje i briga za bebu ili mlađu djecu.

Kada svemu tome dodamo nedostatak vremena, iscrpljenost, brige zbog novca, nije veliko iznenađenje što bračne zajednice traju kraće nego prije, smatraju istraživači.

>>Zašto (ne) ulazimo u brak? Evo što o tome kažu Mirela Holy i Bruno Šimleša!

>>Hrvati sve lošiji u seksu! Najugroženiji visokoobrazovani muškarci u braku i s djecom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije