Bili smo nekako uvjereni da ćemo u Zatonu isprobati golce, za koje smo čuli da su najslasnije ribice na Jadranu, ali ovoga puta to nam nije bilo pošlo za rukom. Nadaleko poznati i hvaljen restoran Porat svoja je vrata otvarao u 16 sati, za drugu je konobu na vratima pisalo da radi od podneva, al' kaže se da piše i na plotu...
Jedina dva mjesta na kojima smo u Zatonu još mogli jesti bili su fast food i pizzeria Sidro, koju smo i odabrali, uvalivši se na prostranu terasu, u hlad pod murvom. Pizzeria je otvorena prošle godine, radila je i izvan sezone, doznajemo od ljubazne konobarice Marine, kojoj je za našeg posjeta bio drugi dan kako ovdje radi. Prethodne dvije godine bila je vatrogaskinja.
Od 15 sati u Sidru se, osim pizza, mogu naručiti i tjestenine (imaju ih tri vrste, a stoje od 50 do 52 kune) te neka od četiri vrste salata (miješana, grčka, caprese i tuna, po cijeni od 35 do 45 kuna). Došli smo oko podne pa, dok se pokušavamo odlučiti koju ćemo pizzu odabrati, jer izbor je uistinu velik, čitamo komentare gostiju na ovo mjesto.
Među mnoštvom pohvala zapažamo i onu gosta koji kaže da je posjetio najbolje ocijenjene pizzerije u Velikoj Britaniji, no da je piza u Sidru kudikamo bolja nego tamo. Cijene su u Sidru također umjerene, najjeftinija je pizza margarita, 52 kune, najskuplja mortadela e pistaca spravljena od pesta od pistacije, mortadele, kuhane šunke, maslinova ulja, usitnjenih pistacija i mini mozzarelle, za 80 kuna.
OCJENE
Izbor i kvaliteta jela (do 50 bodova) 45
Izbor i ponuda pića (do 15 bodova) 13
Usluga i ljubaznost (do 10 bodova) 10
Dojmovi i prostor (do 20 bodova) 20
Ukupnost ponude (do 5 bodova) 4
Ukupno 92