Slano & Slatko

Pripremite nepce ove subote jer stiže prava poslastica koju ne želite propustiti!

Žena jede pizzu
Foto: Thinkstock
1/3
14.07.2015.
u 12:44

Magazin “Slano&Slatko” posvećen je publici koja voli život, voli hranu, dobro vino, putovanja...

Četvrti list u Večernjakovoj sretnoj djetelini, najmlađi i najslađi magazin koji će čitateljima uljepšati vikend posvećen je gastronomiji i kulturi stola.

Magazin “Slano&Slatko” posvećen je publici koja voli život, voli hranu, dobro vino, putovanja... Namijenjen je znatiželjnima, neumornim istraživačima u svijetu okusa, mirisa, tehnika pripreme hrane, onima koji tragaju za novitetima ali i poštuju tradiciju. Jednom riječju, magazin je to za sve one koji se osjećaju gurmanima, sladokuscima... foodijima. “Slano&Slatko” najveći je Večernjakov izazov kada je riječ o specijaliziranim časopisima i upravo zbog toga nema mjesta kompromisu kada je riječ o temama, tekstovima, fotografijama koje predstavljaju vrhunske priče.

Za neke je stvari potrebna ideja i mašta, za neke iskustvo, a za neke oštro oko i vizija. Upravo zato Večernjakov magazin o kulturi stola imat će svog urednika fotografije, Danijela Berkovića.

Osim što je riječ o vrhunskom fotografu i gurmanu koji je spreman na jednu fotografiju potrošiti 45 minuta, kod Berkovića ne postoji pojam – osrednje. Pripremajući prvi broj, Berković je proveo dan u Rijeci s chefom od formata Andrejom Barbierijem, s Goranom Brnčićem, chefom i Oxbo bara, u Zadru snimajući male zalogaje u "5 bunara", a što su sve skuhali i snimili, saznajte 18. srpnja kada izlazi prvi broj novog gourmet magazina.

U svakom broju vodimo vas na put, nanovo otkrivamo ljepote naših krajeva, donosimo dosje, istražujemo, preporučujemo, ali i nestrpljivo očekujemo recepte čitatelja. Četverostruki prvak Hrvatske u sommelierstvu Klaudio Jurčić biti će stalni kolumnist magazina “Slano&Slatko” pa će poznavatelji vina imati prilike uživati u njegovim recenzijama ponajboljih vina. Što i koliko žene znaju o sortama, iz prve ruke saznajte od Marije Vukelić, drugostupnice WSET-a (Akademije vina i alkohola).

Ako ste i na tren pomislili da se novinarska kuhinja događa samo u redakciji, tada ste u krivu jer ćemo vas slikom i riječju uvesti u pravu kuhinju kolege novinara i urednika Roberta Bubala koji će pokazati kako s malo namirnica, još manje vremena, ali i puno mašte, smišlja sjajne obroke.

Hrvatska baština je nepresušno vrelo inspiracije. Slavonija i Đakovo smjestit će vam se pod srce već za prvog posjeta, a kako se ondje tek dobro jede i kuha, ispričat ćemo vam u prvom broju. No to nije sve. Kakav bi to magazin bio kada ne bi bilo mjesta za slatko...

Gastronomija je u trendu, ali i putovanja, pa će se tako u našem novom magazinu naći i reportaže iz najneobičnijih dijelova svijeta. Jeste li znali koliko stoji gram šafrana i kako se bere? Što je i kako kuha u Kini? Zašto je Napoleon lagao da je brao trešnje s lijepom otočankom na Elbi? Sve to, ali i puno više potražite u našem novom magazinu na stotinu strana. Nestrpljivi ste? S razlogom.

Potražite Slano&slatko u paketu s Večernjim listom za samo 5 kuna u subotu, 18. srpnja, a isti dan izlazi samostalno u prodaju po cijeni od 14 kuna i ostaje u prodaji mjesec dana.

Do skora!

Foto: VLm

>>Večernjakova super subota, 104 stranice intervjua, analiza i priča!

>>Novi LIVING: Neizostavno štivo za sve ljubitelje dobrog lifestylea

>>Subote Hrvaticama više nikada neće biti iste!

Komentara 1

NP
natasa.planinc.16
23:33 15.07.2015.

Drugim riječima namjenjen je bogatašima, jer samo oni fino papaju, putuju itd

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije