Sastojci:
200 g šunke za pizzu
4 filea pečene paprike
2 mlada luka
1 crveni luk
250 g feta sira
1 dl mlijeka
1 žlica brašna
3 jaja
2 bjelanjka
1 pakiranje lisnatog tijesta
3 žlice ulja
mješavina začina
bosiljak
Priprema:
1. Šunku za pizzu, pečenu papriku i crveni luk narezati na kocke, mladi luk na kolutove, a feta sir naribati na krupne komade.
2. U teflonskoj tavi na malo ulja propržiti crveni luk, dodati papriku, šunku i mladi luk pa kratko propirjati, zatim uliti mlijeko i posuti brašnom. Nadjev kuhati miješajući sve dok se ne zgusne, a pred kraj umiješati feta sir i jaja, dodati bosiljak i začiniti po ukusu.
3. Lisnato tijesto razvući valjkom na debljinu od 5 mm, te modulom za krafne raditi krugove.
4. Na svaki drugi krug staviti žličicu pripremljenog nadjeva, rubove premazati bjelanjkom i preklopiti praznim krugom od tijesta, te dobro pritisnuti kako nadjev ne bi iscurio. Isti postu- pak ponavljati dok se ne utroši sav pripremljen materijal.
5. Pripremljene pogačice premazati bjelanjkom i poslagati u podmazani pleh, te peći dok ne porumene. Ostatak lisnatog tijesta premijesiti i pomoću kalupa izraditi željene oblike za dekoraciju.
6. Pred kraj pečenja pogačice izvaditi iz pećnice, pa na svaku prilijepiti dekoraciju premazanu bjelanjkom i vratiti ih u pećnicu još 10 minuta.
>>Ako ponudite prijateljima ovo jelo, nećete pogriješiti