Recept:
600 g teletine od buta
1/2 glavice celera
3 žlice pirea od rajčica
1 dl biljnog vrhnja
5 dl juneće juhe
30 g parmezana
limun
mješavina začina, papar
Prilog:
800 g krumpira
3 češnja češnjaka
50 g maslaca
150 ml slatkog vrhnja
1/2 vezice vlasca
mješavina začina, papar
Teletinu narezati na kocke, korijen celera naribati krupno, a koru limuna nasitno.Na malo ulja popeći naribani celer, pa kad omekša, dodati teletinu, pire od rajčica i koru limuna te pirjati na umjerenoj temperaturi dok teletina ne omekša, uz povremeno dolijevanje juneće juhe. Pred kraj kuhanja umiješati biljno vrhnje i parmezan, pa začiniti po želji.
Prilog:
Krumpir narezati na kocke i skuhati ga u slanoj vodi. Zatim ga protisnuti i pomiješati s maslacem i biljnim vrhnjem, dodati sitno sjeckani češnjak i vlasac, pa začiniti po želji. Uz gotov teleći papirkaš poslužiti prilog od krumpira.
>>Možete li zamisliti paprikaš bez paprike?
Probala i baš je za prste polizat. Mljac