American Bar Dollar je koncept napravljen za sve ljubitelje burgera i comfort hrane; hrane koja se može jesti rukama. Osim burgera u ponudi imaju izvrsna pečena rebarca, krilca i stakeove. Baziraju se na toj hrani i posebnošću svoje ponude smatraju pečenje mesa na smokerima - pećima koje dime meso. American Bar radi u 3 grada; Čakovcu, Varaždinu i Osijeku, a zbog velike potražnje planiraju se širiti i po ostalim gradovima. Trude se educirati svoje osoblje, obraćaju pozornost na meso, umake i pecivo što im daje određenu prepoznatljivost kod ljudi.
Kao posebnost njihove kućice chef Ivan Uglik navodi da koriste isključivo čisto juneće meso koje je odležano u suhim komorama 20 dana, a mljeveno meso za burgere začinjeno je solju i šarenim paprom. Uz burger idu posebni umaci koje ne kupuju, nego rade sami. Svi umaci se kuhaju ili pripremaju na hladno s njihovim posebnim miksevima svježeg bilja ili začina.
Na Burger Festivalu nisu uključili vegetarijansku ponudu, no u restoranima drže vegetarijanske wrapove i burgere koje rade od slanutka, graška i mrkve.
Najčešće prodavani artikl kod njih je American Dollar burger ili šiš wrap - novitet koji su napravili spojivši staromodnu i modernu kuhinju. American Dollar burger je poseban jer u njega ide krupno mljevena junetina i krupno mljevena slavonska kobasica koja se stavlja u pljeskavicu koja je stake medium. U njega idu dvije vrste umaka; domaći BBQ umak koji ima 16 vrsta začina, pelate iz Italije i po tome je specifičan jer ima slatko-kiselo-ljuti okus. Osim umaka ide lagani reliš od koslow salate, lagani mayo mustard umak, reliš od zelene iceberg salate i rukole te dimljena domaća slavonska slanina koja je pečena na roštilju uz punomasni cheddar sir.
Chef Ivan Uglik otkrio nam je tajne American Dollar burgera, a dao je i recept za šiš wrap.
Sastojci:
180 g mljevenog krupnog junećeg mesa
domaća pšenična tortilja
lagani reliš od zelene iceberg salate
koslow salata (mrkva, paprika, kupus)
sweet chili umak (med, marelica, chili, sol i papar)
umak od vrhnja i mladog luka
Priprema:
1. Pripremiti odležano juneće meso koju začinite solju i paprom.
2. Napraviti relish od iceberg salate, rukole, crvenog kupusa i dodati alceto balsamico.
3. Ipeći meso na grillu.
4. Servirati meso u pšeničnu tortilju, dodati koslow salatu, sweet chili umak i umak od vrhnja i mladog luka.
Dobar vam tek!
Po sastojke za burger otiđite do trešnjevačkog placa.