Gordon Ramsay jedan je od najslavnijih britanskih i svjetskih kuhara, a o njegovim delicijama bruje restorani i gurmani diljem svijeta.
Svaki njegov savjet je dobrodošao, pa je tako nedavno ''šapnuo'' što treba izbjegavati i koja su tri zlatna pravila za maksimalan užitak u restoranima.
1. Ako želite uživati u večeri za dvoje, uvijek naručite stol za troje ljudi. Tako ćete izbjeći da vaš stoj spoje s ostalima i upropaste romantičan izlazak.
2. Kada naručujete vino, nemojte se bojati biti onaj koji će ponuditi cijenu. Mnogi se boje kako će ih restorani ''oderati'' cijenama skupih vina, no tome može doskočiti ne samo cjenkanjem. Na dnu liste vina stoje boce koje su oštećene, vintage boce, boce bez oznake itd. Takva vina mogu biti vrlo rijetka, kvalitetna i – jeftina.
3. Nikad ne naručujte specijalitet kuće, tvrdi Ramsay. Takva jela spremaju se u velikim količinama, i ne postoji ništa ''specijalno'' kada su u pitanju. Ramsay je za Daily Mail ispričao i o incidentu kada je upitao konobara tko je i kako proslavio slavne crvene lazanje.
A tko je i kako proslavio slavne crvene lazanje?